Αντιδρά η ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας στην αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Αντιδρά η ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας στην αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών

 


Την έντονη αντίθεσή της εξέφρασε η  ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας με επιστολή της προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας στην πρόθεση του να προβεί σε αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στην επιστολή του επισημαίνουν ότι εάν εφαρμοστούν τα εξαγγελλόμενα μέτρα   πλήττουν τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, που ήδη δοκιμάζονται σφοδρά από τις πρόσφατες οικονομικές κρίσεις.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς:

  1. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας

Αξ. κ. Κωστή Χατζηδάκη

 Κοινοποίηση:

  1. Αξ. κ.κ. Βουλευτές Μεσσηνίας
  2. Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
  3. ΓΣΕΒΕΕ
  4. Επιμελητήριο Μεσσηνίας
  5. Σωματεία μέλη μας
  6. Φορείς & Σωματεία που συμμετείχαν στην συνεδρίαση της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας στις 8-11-2023
  7. Τοπικά ΜΜΕ

 

Θέμα: Αίτημα αναστολής και διαβούλευσης επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε προς εσάς εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας, μέλος της ΓΣΕΒΕΕ, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή μας στην πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών, πλήττοντας τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, που ήδη δοκιμάζονται σφοδρά από τις πρόσφατες οικονομικές κρίσεις.

Σε μια περίοδο αυξανόμενων δημοσίων εσόδων αλλά μειούμενης αγοραστικής δύναμης λόγω της εντεινόμενης ακρίβειας, η επιλογή για επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών και πολύ μικρών επιχειρήσεων φαίνεται ως αδικαιολόγητη και αντιπαραγωγική. Η γενίκευση της φοροδιαφυγής ως φαινόμενο που αφορά αποκλειστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις είναι παραπλανητική και αδικεί τις λίγες ή πολλές επιχειρήσεις που συμμορφώνονται με τις φορολογικές υποχρεώσεις.

Με αφορμή τη συνεδρίασή μας που έλαβαν μέρος το σύνολο των σωματείων μέλη μας κ.α. και τη διατύπωση της ανωτέρω θέσης, ζητάμε την άμεση αναστολή της εφαρμογής του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και την εξαντλητική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους και τα επιμελητήρια πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή.  Επιθυμούμε τη διεξαγωγή μίας ανοικτής και ειλικρινούς διαδικασίας, όπου θα ληφθούν υπόψη οι πραγματικές συνθήκες και οι ειδικές ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών , των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Ζητούμε ακόμη την εξέταση εναλλακτικών μέτρων που θα μπορούσαν να αποφέρουν τα επιδιωκόμενα δημόσια έσοδα, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση και τη βιωσιμότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων. Προτείνουμε την ενσωμάτωση κινήτρων για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης, αντί της επιλογής επιβαρυντικών μέτρων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω στένωση της ήδη πιεσμένης αγοράς.

Σας καλούμε να λάβετε υπόψη τη συγκυρία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, προκειμένου να εφαρμόσετε μία πολιτική που θα ενισχύει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                                       ο Γεν. Γραμματέας

 

Γεώργιος   Καπερώνης                                                                   Ιωάννης   Κουφός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages