Αυτοψία στις εργασίες συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Νέδα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Αυτοψία στις εργασίες συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Νέδα

 Σ


την αποτελεσματική προστασία των παρόχθιων οικισμών και ιδιοκτησιών, αποσκοπούν οι εκτελούμενες εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Νέδα, τις οποίες παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος, την περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου, στα όρια Ηλείας – Μεσσηνίας.

Στην αυτοψία και ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, συμμετείχαν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Χρήστος Καραγιάννης και ο Προϊστάμενος Τμ. Δομών Περιβάλλοντος ΔΤΕ/ΠΔΕ Θοδωρής Θανασούλιας, με τους οποίους ο κ.Γιαννόπουλος συζήτησε εκτενώς για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα και για όσες θα ακολουθήσουν. 

«Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται κατά προτεραιότητα σε επτά επικίνδυνα σημεία/τμήματα του ποταμού, συνολικού μήκους 2,5 χλμ. περίπου, με τις οποίες ουσιαστικά αντιμετωπίζουμε συνολικά – και όχι τμηματικά – τα προβλήματα, με στόχο τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων και την καλύτερη θωράκιση των παραποτάμιων εκτάσεων, στις οποίες αναπτύσσονται οικισμοί αλλά και καλλιέργειες», σχολιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Και συμπληρώνει, «..αναγνωρίζουμε ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, γι’ αυτό και υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και σε άλλες θέσεις που μπορεί να προκύψει ανάγκη, στα όρια του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages