Μεταμεσονύχτια επιδείνωση του καιρού στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Μεταμεσονύχτια επιδείνωση του καιρού στη Μεσσηνία

 


Μεταμεσονύχτια επιδείνωση του καιρού στη Μεσσηνία με τις βροχές να διαρκούν κατά τόπους μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και υποχωρεί η κακοκαιρία

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής 12/11 με βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα σταδιακά τη νύχτα της Κυριακής 12/11 προς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 13/11 θα ενισχυθούν, με τις ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας 13/11 οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να περιοριστούν κυρίως στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη όπου όμως θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα αναμένονται να σταματήσουν αργά τη νύχτα της Δευτέρας 13/11.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Κυριακή 12/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια) και για τη Δευτέρα 13/11 στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αθροιστική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 13/11.

 

Κακοκαιρία εξπρές: Αργά μέσα στη νύχτα θα ξεκινήσει για τη Μεσσηνία το νέο κύμα της κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που θα διαρκέσει μέχρι τις 12 περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και υποχωρεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages