Πιάνει «ταβάνι» η τιμή του λαδιού- Η μειωμένη παραγωγή και το κόστος του τενεκέ- VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Πιάνει «ταβάνι» η τιμή του λαδιού- Η μειωμένη παραγωγή και το κόστος του τενεκέ- VIDEO

 


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ πλήρως η μείωση παραγωγής για το ελαιόλαδο καθώς η χρονιά είνα διαφορετική από πέρσι, καθώς προβληματίζει τους ελαιοπαραγωγούς της Τριφυλίας η μείωση κατά 30%-35% σύμφωνα με την ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές μετά τις καιρικές συνθήκες η εκκίνηση της ελαιοσυγκομιδής, δείχνει μείωση της παραγωγής πάνω από 40%, ενώ πρόσθετο λόγο αποτελεί η ακαρπία,  αλλά και οι ζημίες που προκλήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα εκτινάσσεται η τιμή του τενεκέ με ότι αυτό συνεπάγεται στην αγορά.

Έναν επιπρόσθετο «πονοκέφαλο» σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο που μίλησε στο kyparissianews.com προκαλεί στα ελληνικά νοικοκυριά η εκτόξευση στην τιμή του ελαιολάδου εν μέσω του συνεχιζόμενου κύματος ακρίβειας που πλήττει τη χώρα μας.

Τα σενάρια για την τιμή του τενεκέ δίνουν και παίρνουν, αλλά μοιάζει δεδομένο ότι καθώς μπαίνουμε στην έναρξη της ελαιοκομικής σεζόν, το φετινό λάδι θα βγει στην αγορά με αυξημένο κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages