Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ- VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ- VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 Η δημοτική αρχή της Ανόδου (και συνεργατών) είναι αποδεδειγμένο πως δεν είχε κανένα σχέδιο για να σταματήσει η πτωτική πορεί


α της πόλης μας των Φιλιατρών. Αντιθέτως, εφάρμοσε διοικητικές πρακτικές τέτοιες που και την πόλη υποβαθμίζουν και απέναντι στο νόμο βρίσκονται.

Θα αναφερθούμε συγκεκριμένα μόνο και μόνο στη διαχείριση απορριμμάτων:
Α) με το ξεκίνημα της θητείας τους, αποπειράθηκαν να εναποθέσουν σκουπίδια στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ Φιλιατρών, θέση Μαύρη Λίμνα, μη σεβόμενοι την περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το σκοπό αυτό.
Β) Εξελικτικά, δημιουργούν παράνομη χωματερή στη θέση του ιστορικού «Αγροκηπίου» Φιλιατρών. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ καθώς και οι ΦΙΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, έχουν καταθέσει πρόταση αναβάθμισης του χώρου στο Δήμο Τριφυλίας καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (αίτημα δημιουργίας Πάρκου Φυσικής Ιστορίας).
Στον εκεί χώρο υπάρχουν τρία αθλητικά κέντρα, ένα δημοτικό σχολείο (Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών), σπίτια και συνεργεία. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή εναποθέτει σκουπίδια δηλαδή υποβαθμίζει τη συνοικία, την πόλη μας. Ταυτόχρονα βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των μαθητών – διδασκόντων στο ειδικό σχολείο και από απόψεως υγιεινής και από απόψεως κινδύνου πυρκαγιάς.
Στις 30/3/2022 εκδηλώθηκε πυρκαγιά και το ευτύχημα ήταν ότι είχε περιορισμένη έκταση, αλλά λόγω καύσης των πλαστικών η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Η δυσοσμία παραμένει ως τις ώρες που γράφεται το κείμενο αυτό. Η δε φωτιά σιγοκαίει και θα συνεχίσει να καίει καθώς προέρχεται από καύση πλαστικών υλών τα οποία έχουν σκεπαστεί με χώμα από μηχανήματα της ένοχης Δημοτικής Αρχής! Τα πλαστικά υλικά υποπροϊόντα πετρελαίου καίγονται απελευθερώνοντας διοξίνες, καρκινογόνες ουσίες.
Για την παράνομη χωματερή στο Αγροκήπιο Φιλιατρών έχουν γίνει κατ΄ επανάληψη καταγγελίες στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας το καλοκαίρι του 2021, την ίδια ώρα που καιγόταν απ΄ άκρη σε άκρη η Ελλάδα! Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα, δεν γνωρίζουμε σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται ποινικά η υπόθεση. Παρότι έχουμε ζητήσει κατ΄ επανάληψη ενημέρωση. Εδώ μπαίνει κι ένα άλλο αξιοσημείωτο ερώτημα: με ποια λογική δεν έγινε ένα τηλεφώνημα από την Εισαγγελία προς το Δήμο προκειμένου να σταματήσουν οι αποδεδειγμένες παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων, που υποβαθμίζουν τη συνοικία, την πόλη μας και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ έχουν δηλώσει ότι εμπιστεύονται την Ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή δε η εμπιστοσύνη τους δεν θα είναι εμπόδιο να ενημερώσουν και να υποβάλλουν καταγγελία στην Εισαγγελία Εφετών, κατά των υπευθύνων για την αργοπορία.
Η συγκεκριμένη αργοπορία – ολιγορία, έδωσε τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή Τριφυλίας να συνεχίσει να παρανομεί, με αποτέλεσμα να διαπράττεται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας, με καταστροφικές συνέπειες για τη συνοικία, την πόλη και τις ζωές μας.
‘Οσο δε για την παραβατικότητα της σημερινής δημοτικής αρχής (& συνεργατών), τους ενημερώνουμε ότι δεν θα παραμείνουν στο απυρόβλητο. Δεν είναι θεμιτό να ποινικοποιείς την πολιτική ζωή. Αλλά είναι κάκιστο να ανέχεσαι και να κλείνεις τα μάτια μπροστά σε καραμπινάτα περιβαλλοντικά εγκλήματα

VIDEO KYPARISSIA TV https://youtu.be/xxkyHWHNY_Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages