ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΑΡΑΚΛΑΔΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΑΡΑΚΛΑΔΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Ενα πραγματικά μοναδικό γεγονός, που συνέβη στη περιοχή Φαρακλάδα Τριφυλίας, αποτέλεσε η υπόθεση του προφητικού ονείρου του 18χρονου Αθανάσιου Κοντογιάννη και η μυστηριώδης συνέχειά του, καθώς οδήγησε στην αποκάλυψη κρυμμένων θησαυρών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, ο νεαρός είχε δει στον ύπνο του έναν γέροντα, ο οποίος τον προέτρεπε να μεταβεί στη ρίζα ενός γεροπλάτανου κοντά στο Ληθαίο και συγκεκριμένα, στην περιοχή Σπιτάκια, όπου του ζητούσε επιμόνως να ενεργήσει ανασκαφές, για να βρει κάποιον θησαυρό. Μάλιστα, ο γέροντας του είχε πει να ψάξει να βρει έναν κάβουρα στη ρίζα του δέντρου και στο μέρος όπου θα κατευθυνόταν ο κάβουρας, εκεί θα έπρεπε να ανασκάψει.

Ιστορικη φωτογραφία της περιοχής που βρισκόταν ο θησαυρός

Όταν ο νεαρός Αθανάσιος Κοντογιάννης ξύπνησε, ανακοίνωσε έκπληκτος το περίεργο όνειρό του στους γονείς του, οι οποίοι τον προέτρεψαν να ακολουθήσει πιστά τις συμβουλές του άγνωστου γέροντα.
Έτσι, την επομένη το πρωί ο νεαρός από την Φαρακλάδα Κυπαρισσίας, συνοδευόμενος από τον φίλο του Παν. Παναγιωτόπουλο, πήγε στο υποδειχθέν σημείο, όπου αντίκρισε τον κάβουρα, ακολούθησε την πορεία του και ξεκίνησε να σκάβει εκεί που ο κάβουρας σταμάτησε πλέον να κινείται.

Αφού ανέσκαψε για λίγο, βρήκε μια μαρμάρινη λεκάνη, σχήματος ορθογωνίου, μήκος ενός μέτρου και βάθους είκοσι εκατοστών, η οποία σκεπαζόταν από μια πλάκα.

Ανέσυρε την πλάκα και άρχισε να ερευνά εντός αυτής. Εντόπισε ξαφνικά ένα φύλλο χρυσού, μεγέθους φύλλου ακακίας, μια μεταλλική ράβδο καλυμμένη με χρυσό, ένα κόσμημα, το οποίο ανήκε πιθανώς σε μητροπολιτική μίτρα κι ένα τεμάχιο μολύβδου.
Εν τω μεταξύ, είχαν συναθροιστεί και άλλα μικρά παιδιά, που παρακολουθούσαν με αγωνία την ιδιότυπη αυτή ανασκαφή και τα οποία, μόλις είδαν τα ανευρεθέντα, άρχισαν να ξεφωνίζουν.

Τις φωνές τους άκουσαν ορισμένοι κάτοικοι που ενημέρωσαν τις αρχές. Παρέλαβε τα ανευρεθέντα και οδήγησε τον 19χρονο νεαρό στο Αστυνομικό Τμήμα. Το γεγονός αναφέρθηκε στις αρχές που διεξάγουν ήδη έρευνες.

Η Αστυνομία περιφρουρεί το χώρο, προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες. Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, ο μαθητής θα λάμβανε το ήμισυ του θησαυρού και το υπόλοιπο ήμισυ θα το λάμβανε το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages