Καφύρας: Απρέπεια ο αποκλεισμός της Ολυμπίας από το ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Καφύρας: Απρέπεια ο αποκλεισμός της Ολυμπίας από το ΛΟΝΔΙΝΟ 2012

Τον αποκλεισμό της Ολυμπίας και της Ηλείας από την τελετή έναρξης και συνολικά από τις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου καταγγέλλει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας: «Σε αυτή την γιορτή, που οι ρίζες της είναι πολύ μακρινές, όταν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ στην Αρχαία Ολυμπία και οι σύγχρονοι το 1896 , υπάρχει μια τεράστια έλλειψη που είναι και προσβολή για όλους τους Έλληνες και περισσότερο για τους Ηλείους και τους Ολυμπίους. Από την τελετή έναρξης και όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Λονδίνο το 2012, δεν έχει προσκληθεί κανείς Ηλείος, ούτε Ολύμπιος, ούτε καν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπιας ή η Δημοτική Αρχή ή η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καφύρας.
Καλεί δε την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί γι' αυτό «και να αποκατασταθεί το ηθικό, το τίμιο και το πραγματικό. Δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτή την παγκόσμια γιορτή η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία και η διοργανώτρια πόλη Ήλιδα, που αυτές «γέννησαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Ιδέα και χάρις αυτών τελούνται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες», προσθέτει με έμφαση.
Μάλιστα, χαρακτηρίζει απρέπεια αυτή την ενέργεια, και προαναγγέλλει ότι «θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην επαναληφθεί στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages