Χάος στην υγεία-Ο Λοβέρδος το διέλυσε, ο Λυκουρέντζος θα το αποτελειώσει; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Χάος στην υγεία-Ο Λοβέρδος το διέλυσε, ο Λυκουρέντζος θα το αποτελειώσει;

Ασφαλισμένοι που ταλαιπωρούνται ανάμεσα σε ΙΚΑ, ιδιώτες γιατρούς, Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία. Ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στις ιατρικές μονάδες του Δημοσίου. Ιδιώτες γιατροί που πολλές φορές εξετάζουν δωρεάν ασθενείς επειδή όλο και αυξάνονται όσοι δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά και ειδήσεις για συγχωνεύσεις νοσοκομείων - στη λίστα και αυτό της Κυπαρισσίας.
Χαοτική είναι η κατάσταση στον τομέα της Υγείας πανελλαδικά, που έχει γίνει πλέον ημι-δημόσια για τους πολίτες, και η Μεσσηνία βέβαια δεν αποτελεί εξαίρεση.
«Το νοσοκομείο έτσι κι αλλιώς λειτουργούσε και λειτουργεί με ελλείψεις σε προσωπικό και με τις περικομμένες εφημερίες από τις 31 Γενάρη» λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ, και διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας. «Έχει πέσει υπερβολικός φόρτος εργασίας. Βλέπεις ατέλειωτες ουρές το πρωί στα κουπόνια, άνθρωποι που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από το νοσοκομείο, γιατί ο ΕΟΠΥΥ, κατά βάση το ΙΚΑ που είχε εργαστήρια, σχεδόν δε λειτουργούν. Επομένως, κάποιος του ΕΟΠΥΥ, για να κάνει εξετάσεις, θα πρέπει να πάει σε εξωτερικό γιατρό, να καταβάλει και το 15% της αξίας των εξετάσεων, αλλά και πέρα απ’ όλα αυτά να υποστεί τη διαδικασία να βρει γιατρό του ΕΟΠΥΥ να του καταχωρήσει και να του καταγράψει ηλεκτρονικά την εξέταση».
Για τις ελλείψεις υλικών: «Σαφώς και υπάρχουν ελλείψεις σε υλικό, όπως σε όλα τα νοσοκομεία. Ευτυχώς όχι σε βασικά πράγματα, αλλά σε αναλώσιμα, π.χ. χαρτοβάμβακα, πάπιες κ.λπ. Είναι θέμα παραγγελιών του υπουργείου, ελπίζουμε ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση».
Το πρόβλημα με τις εργαστηριακές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους αναμένεται να ενταθεί, καθώς δρομολογούνται νέες κινητοποιήσεις από τους γιατρούς. Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαήλ, «οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί (μικροβιολόγοι, κ.λπ.) ετοιμάζουν και πάλι κινητοποιήσεις, επειδή τους οφείλονται χρήματα από το 2010 και το 2011 και κανείς δεν έχει αποφασίσει τι θα γίνει με αυτά, ενώ προστίθενται και τα νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Εν τω μεταξύ, οι εργαστηριακοί γιατροί καταβάλλουν χρήματα για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των εργαστηρίων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages