Ολλανδοί φοιτητές στην Καλαματα και υποδοχή κρουαζερόπλοιων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ολλανδοί φοιτητές στην Καλαματα και υποδοχή κρουαζερόπλοιων

Ομάδα 15 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ της Ολλανδίας πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου τους υποδέχθηκε και τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.
Ο Δήμαρχος τους μίλησε για την ιστορία της Καλαμάτας, τους ευχήθηκε να πάρουν μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις από την όμορφη πόλη μας και την επόμενη χρονιά να επανέρθουν με την παρέα τους και πάλι, για διακοπές. Επίσης, αναφέρθηκε στην αγάπη των Καλαματιανών για το ποδήλατο και στο δίκτυο ποδηλατόδρομων που θα έχει κατασκευασθεί σύντομα στην πόλη.
Η επίσκεψη αυτή ήταν προγραμματισμένη από την εταιρία coco-mat, με σκοπό τη γνωριμία των φοιτητών με το Ελληνικό περιβάλλον και ειδικότερα αυτό του Ταϋγέτου.
Οι Ολλανδοί φοιτητές ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους, με τη δενδροφύτευση τριών ελαιοδέντρων και τριών πεύκων στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Μακεδονίας.
ΘΕΜΑ 2ο: Υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων
Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης
Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας με διευρυμένη σύνθεση. Στόχος της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών όλων των φορέων προκειμένου να επιτευχθεί:
α) η προσέλκυση όλο και περισσότερων κρουαζεροπλοίων στο λιμάνι της Καλαμάτας και
β) η οργάνωση της υποδοχής
Ακούστηκαν πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις από τους φορείς και ο κάθε φορέας ξεχωριστά ανέλαβε συγκεκριμένες υποχρεώσεις ανάλογα με τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητές του, προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης έχουν ως εξής:
• Ο Δήμος Καλαμάτας δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις ενέργειες υποδοχής που ήδη εφαρμόζει και επιπλέον ανέλαβε να έρχεται σε επαφή με τους υπεύθυνους του κρουαζερόπλοιου, προκειμένου να τους διαθέτει εγκαίρως βίντεο της πόλης της Καλαμάτας, το οποίο θα προβάλλεται στο καράβι πριν αυτό φθάσει στο λιμάνι.
• Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας δεσμεύτηκε να παραμένουν τα καταστήματα 2 ώρες πέραν του ωραρίου τους ανοιχτά τις ημέρες που υπάρχουν επισκέπτες κρουαζιέρας, προκειμένου να τους δίνεται η δυνατότητα να εξυπηρετούνται από την τοπική αγορά.
• Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα διαθέτει 4 άτομα με γνώσεις ξένων γλωσσών σε κάθε επίσκεψη κρουαζερόπλοιου, για να παρέχουν πληροφορίες.
• Η Επιτροπή Εθελοντισμού θα φροντίσει για την άμεση εκπαίδευση των οδηγών TAXI στην αγγλική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages