Παγώνει δικαστικά η μετατροπή της ΕΑΣ Μεσσηνίας σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Παγώνει δικαστικά η μετατροπή της ΕΑΣ Μεσσηνίας σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό

Το δικαστήριο με προσωρινή του απόφαση ακύρωσε την πρόσφατη γενική συνέλευση, στην οποία εγκρίθηκε το καταστατικό και εξέλεξε το προσωρινό Δ.Σ. της νέας οργάνωσης.
Με δικαστική προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης «παγώνει» η μετατροπή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, παρά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσή της. Δικαιώνονται έτσι οι επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει η ΠΑΣΕΓΕΣ για τις ατέλειες του νόμου 4015/2011 για τις συνεταιριστικές οργανώσεις, τόσο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και προς τις Ενώσεις μέλη της με σχετική εγκύκλιο.
Αναλυτικότερα, κατά τις απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΣ Μεσηνίας προσέφυγαν ορισμένοι πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης ως μη νόμιμης και επιπλέον ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, την οποία και έλαβαν,
Σημειώνεται πως η παραστάσα δικηγόρος των Συνεταιρισμών ανέπτυξε τους λόγους οι οποίοι αναφέρονται σε εγκύκλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ σχετικά με την συγχώνευση – μετατροπή των ΕΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages