Ζωηρό ενδιαφέρον Κινέζων στη Τριφυλία για τα αγροτικά μας προιόντα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ζωηρό ενδιαφέρον Κινέζων στη Τριφυλία για τα αγροτικά μας προιόντα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον έδειξαν οι Κινέζοι που επισκέπτονται την Τριφυλία για τα αγροτικά μας είδη όπως το λάδι και το κρασί παρουσία των εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνοκινεζικής συνεργασίας οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους φορέων.
Το μεσημέρι επισκέφθηκαν την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας με παρόντα τον κ. Παρασαεκυόπουλο για να λάβουν μια πρώτη γεύση για την παραγωγή, εμπορία και αξιοποίηση του λαδιού όπου ο εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου της Κίνας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το χρυσάφι της Μεσσηνίας, λέγοντας ότι "η Κίνα παράγει σογιέλαιο αλλά το καλύτερο διατροφικής αξίας προιόν παραμένει το ελαιόλαδο σε παγκόσμια κλίμακα" ενώ ο κ. Παρασκευόπουλος τους πρότεινε να δοκιμάσουν την λεγόμενη μεσογειακή δίαιτα ελπίζοντας σε εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγής και κυρίως τεχνογνωσίας σε επίπεδο των δύο χωρών.
Αναλύθηκαν επίσης οι καλλιεργούμενες εκτάσεις αλλά και οι τεχνικές που αναπτύσσονται στη περιοχή μας, όπως και η τυποποίηση η οποία εξελίσσεται διαρκώς. Η ακόλουθος και μεταφραστής της αντιπροσωπείας κα Ματιάδου μιλώντας στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ζεστασιά και φιλοξενία που βρήκαν στην Τριφυλία, αναφέροντας ότι οι Κινέζοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική γεωργική παρουσία καθώς γνωρίζουν ότι η χώρα μας εξάγει μέχρι την περιοχή τους αγροτικά προιόντα.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Παράλληλα επισκέφθηκαν τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Νέστωρ» στον Πύργο Τριφυλίας, καθώς και άλλες παραγωγικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής, όπως το οινοποιείο Παναγιωτόπουλου, επίσης στον Πύργο, αλλά και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό των Γαργαλιάνων, αφού ενδιαφέρονται και για ελαιόλαδο.
«Αποδίδουν καρπούς οι μεγάλεςπροσπάθειες για εξαγωγή κρασιού στην Κίνα, η οποία παρότι είναι μεγάλη αγορά παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας» επισήμανε ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Νέστωρ», Σωτήρης Καλογερόπουλος κατά την επίσκεψη της Κινέζικης αντιπροσωπείας ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οινοπραγωγικές περιοχές για να δουν από κοντά την τεχνική που εφαρμόζεται. Οι Κινέζοι φυσικά επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages