Ξεμπλοκάρουν Ολυμπία και η Ιονία Οδός - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ξεμπλοκάρουν Ολυμπία και η Ιονία Οδός

Από το φθινόπωρο αναμένεται να ρεύσουν στην Ελληνική οικονομία τα πρώτα χρήματα από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2015, για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, μετά τη συμφωνία μεταξύ του Βέρνερ Χόϊερ και των κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη.
Όπως δήλωσαν αμέσως μετά τη συνάντησή τους τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) όσο και οι δύο υπουργοί, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο τεχνικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης για την χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ - κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και έργων υποδομής στη χώρα μας - ενώ επιπλέον επιτεύχθηκε και πολιτική συμφωνία για συμμετοχή της ΕΤΕπ σε μελλοντικές συμφωνίες για τη διευκόλυνση των επενδυτών για ιδιωτικοποιήσεις και για έργα ΣΔΙΤ.
Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Πλ.Σακελλάρης ρήτρα δραχμής δεν υπήρξε ποτέ ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Στουρνάρας «ξεκαθαρίστηκε σήμερα σε ότι αφορά στη ρήτρα ότι οι πληρωμές θα γίνουν σε ευρώ, σημειώνεται ότι δεν υπήρχε θέμα αναφοράς σε δραχμή αλλά δεν ήταν και ξεκάθαρο αυτό το σημείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages