Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει η περιφέρεια Πελοποννήσου για Ολυμπία οδό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει η περιφέρεια Πελοποννήσου για Ολυμπία οδό

«Η στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου παραμένει αδιαπραγμάτευτη, ότι οι συμβάσεις παραχώρησης για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο, όπως έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για το θέμα αυτό και πρόσθεσε ότι «υπεύθυνη για τη μη σωστή τήρηση των όρων παραχώρησης δεν είναι μόνο η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι θα έπρεπε να παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων, αλλά και την τήρηση των όρων της σύμβασης των συγχρηματοδοτούμενων έργων».
Η Περιφέρεια, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έχει κάνει γνωστή την αδιαπραγμάτευτη στάση της με παρεμβάσεις της σε όλους τους τόνους, προς όλους τους υπεύθυνους Υπουργούς Υποδομών, πρώην και νυν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Χαν και την ομάδα του κ. Ράιχενμπαχ, γνωρίζοντάς τους ότι «Εάν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού θα στραφούμε, για να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια ενάντια στην Ελληνική Κυβέρνηση και στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές δομές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται η απαράδεκτη αυτή εκκρεμής κατάσταση, η οποία προκαλεί επιπρόσθετα προβλήματα και οδηγεί σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Εκτός αυτού η υφιστάμενη κατάσταση οδηγεί και στη μείωση της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής, καθώς χάνονται έσοδα, από τον τουρισμό και τη διακίνηση των αγαθών, με άμεσες συνέπειες στους πολίτες, οι οποίοι δεν ευθύνονται για τη μη ολοκλήρωση των έργων» δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages