Κληρώνει σύντομα για Επιμελητήριο με αλλαγή διοίκησης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Κληρώνει σύντομα για Επιμελητήριο με αλλαγή διοίκησης

Στις 8 Αυγούστου θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση μελών της Διοικητικής Επιτροπής, μετά την έκπτωση του έως την Τετάρτη προέδρου Δημ. Αδαμόπουλου και του οικονομικού επόπτη Παν. Τζανετέα.
Νέος πρόεδρος θα πρέπει να θεωρείται ο τουριστικός πράκτορας Δημ. Μανιάτης από το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο», ενώ είναι άγνωστο ακόμη ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος για τη θέση του οικονομικού επόπτη.
Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. ενέκρινε, με ψήφους 19 υπέρ και 2 κατά, την εισήγηση του Γ. Καραμπάτου, στην οποία ανέφερε πως «(οι δύο) σε διάστημα επτά μηνών περίπου κατάφεραν με τις ανομίες τους και τις περιορισμένες διοικητικές τους ικανότητες να υποβαθμίσουν τον επιμελητηριακό θεσμό, να μειώσουν στο σημείο μηδέν τις προσφερόμενες από τις υποδομές του Επιμελητηρίου υπηρεσίες, να αποδυναμώσουν το ανθρώπινο δυναμικό του Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής του Εταιρείας, λόγω κακής εκτίμησης των δυνατοτήτων του καθενός, να αγνοήσουν την ισχύουσα επιμελητηριακή νομοθεσία με σειρά ενεργειών τους και να υπερβούν τα δικαιώματα που παρέχει η νομοθεσία στον πρόεδρο και τον οικονομικό επόπτη, διαπράττοντας κατ’ εξακολούθηση την ποινικά κολάσιμη πράξη της υπέρβασης καθήκοντος, αλλά και της παραποίησης αρχής, αφού σε γνώση τους έπαιρναν αποφάσεις για θέματα που ορίζονται από την επιμελητηριακή νομοθεσία ως αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αποτέλεσμα αυτού του τρόπου διαχείρισης των θεμάτων του Επιμελητηρίου από τον πρόεδρο κ. Αδαμόπουλο και τον οικονομικό επόπτη κ. Τζανετέα ήταν να επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία, αλλά και η συμπεριφορά των μελών της Δ.Ε. και του Δ.Σ. σε σημείο που το Επιμελητήριο, ως θεσμός, να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνει η επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας».
Η εισήγηση της έκπτωσης
Ο κ. Καραμπάτος σύμφωνα με το ΄Θάρρος', επικαλέστηκε συγκεκριμένα περιστατικά, που τεκμηρίωσε με την εισήγησή του, αφού έτσι έκριναν με την ψήφο τους τα μέλη του Δ.Σ., χαρακτηρίζοντας ως κορυφαίο το -έστω και για λίγο- κλείσιμο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του ΚΕΚ της ΕτΑΠ Πελοποννήσου, κάτι που ουδέποτε είχε συμβεί από το έτος ίδρυσής του (το 1853) έως τις 9 Απριλίου 2012.
Εξέφρασε την άποψη ότι «οι πράξεις και ενέργειες του κ. Αδαμόπουλου (συνεπικουρούμενου από τον οικονομικό επόπτη κ. Τζανετέα) και ο σημερινός τρόπος διοίκησης πλήττουν το κύρος του θεσμού, απαξιώνουν το έργο των προηγούμενων διοικήσεων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου το 1853 έως σήμερα, δεν εξυπηρετούν τα –καλώς εννοούμενα - συμφέροντα των μελών μας και κατ’ επέκταση της μεσσηνιακής κοινωνίας και ευτελίζουν το ρόλο του Επιμελητηρίου ως συμβούλου της Πολιτείας. Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου και, φυσικά, δεν είναι επιτρεπτό- ελαφρά τη καρδία- να δεχθούμε να απαξιώνεται το τεράστιο έργο των προηγούμενων διοικήσεων με κακόβουλα ψεύδη, με ανυπόστατες καταγγελίες και με λαϊκίστικα τερτίπια.

Αντίθετα, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το πληγωμένο, κατά γενική ομολογία, κύρος του θεσμού, γεγονός που μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε στην έκπτωση του προέδρου και του οικονομικού επόπτη και να βάλουμε τέλος στο φαύλο κύκλο και στο τέλμα που έχει περιέλθει το Επιμελητήριο, με ακέραια την ευθύνη των κυρίων Αδαμόπουλου και Τζανετέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages