Ολυμπία Οδός: σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση ανάμεσα στο ΥΠΑΝΥΠ και την κοινοπραξία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ολυμπία Οδός: σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση ανάμεσα στο ΥΠΑΝΥΠ και την κοινοπραξία

«Η επανεκκίνηση των έργων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Εμείς καλούμαστε εντός λίγων εβδομάδων να λάβουμε αποφάσεις για τις συμβάσεις που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί την περασμένη τριετία», δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας (ΝΔ), κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου.
Ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε ότι στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, οι εργασίες έχουν διακοπεί από τον Ιούνιο του 2011, διότι ανεστάλη η χρηματοδότηση από τις δανείστριες τράπεζες, λόγω κυρίως των προβλημάτων που αυτές αντιμετωπίζουν αλλά και λόγω μείωσης της κυκλοφορίας.
Στο έργο όμως υπήρξε και εμπλοκή του ΣτΕ, καθώς κατά της ΚΥΑ 100163/30.5.2006 έγκρισης των περιβαλλοντικών του όρων, ασκήθηκαν προσφυγές, για την διέλευση του αυτοκινητοδρόμου από την περιοχή του Καϊάφα Ν. Ηλείας. Ειδικότερα η Απόφαση 2473/2010 του ΣτΕ προβλέπει την ακύρωση της ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου εντός των ορίων του Δήμου Ζαχάρως.
Αυτό σημαίνει ότι οι περιβαλλοντικοί όροι του αυτοκινητοδρόμου έπαψαν να ισχύουν σε μήκος 20 χλμ. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας θα πρέπει να εναρμονιστούν με την εν λόγω Απόφαση του ΣτΕ. Δεδομένου ότι ο αυτοκινητόδρομος συγχρηματοδοτείται και από το ΕΣΠΑ, οι χειρισμοί γίνονται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως προς την συμβατότητα των λύσεων που θα υιοθετηθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages