Φουντώνει η υπόθεση των δημοτικών λιμενικών ταμείων στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Φουντώνει η υπόθεση των δημοτικών λιμενικών ταμείων στη Μεσσηνία

"Ξεχειλώνει" το πράγμα με τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία. Στις 08:00 το βράδυ συνέρχεται εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας προκειμένου να αποφασίσει την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην περιοχή, ενώ ήδη έχουν ιδρυθεί, στα χαρτιά μέχρι τώρα, τέτοια Λιμενικά Ταμεία στην Πύλο και την Καλαμάτα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η πρόταση του Δήμου Τριφυλίας ήταν να δημιουργηθεί κοινό Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Ωστόσο η Πύλος αρνήθηκε, φοβούμενη ότι θα χάσει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι ο πληθυσμός του Δήμου Τριφυλίας είναι μεγαλύτερος.
Γι’ αυτό ο Δήμος Τριφυλίας προχωράει στην ίδρυση δικού του Λιμενικού Ταμείου, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα καταφέρουν οι Δήμοι να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα αυτών των νομικών προσώπων και να συντηρήσουν τις λιμενικές υποδομές τους.
Τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου Τριφυλίας δεν μπορούν παρά να είναι ελάχιστα, άρα δεν θα μπορεί και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Θα δούμε λοιπόν τις λιμενικές εγκαταστάσεις να απαξιώνονται από την αδυναμία συντήρησής τους αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα να φτάνουν μέχρι τις… βάρκες, σε μια προσπάθεια των Δήμων να βγάλουν χρήματα παραχωρώντας στους επαγγελματίες χώρους στις χερσαίες ζώνες.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι θα γίνει με τις λιμενικές υποδομές των Δήμων Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, δεδομένου ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν επιθυμεί τη σύσταση διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Προφανώς οι συγκεκριμένες περιοχές δεν έχουν έσοδα αλλά αντίθετα χρειάζονται χρήματα προκειμένου να γίνουν αναγκαίες παρεμβάσεις και γι’ αυτό ο Δήμος Καλαμάτας δεν επιθυμεί να παίρνει από τα έσοδα του λιμανιού της Καλαμάτας για να δίνει για τις ανάγκες των άλλων περιοχών.
Στ. Μαρτίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages