Προσοχή στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Προσοχή στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γνωστοποιείται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, οι οποίες προσφέρουν εργασία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του Λονδίνου, για την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.
Σε πολλές περιπτώσεις τέτοιων ιστοσελίδων οι φερόμενοι ως εργοδότες, αφού λάβουν τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερόμενων, απαντούν θετικά στις αιτήσεις τους, ζητώντας ωστόσο να προκαταβάλλουν μέρος των εξόδων του ταξιδίου και της διαμονής τους. Μάλιστα ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς χρημάτων (western union, moneygram) και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Με αφορμή τέτοια περιστατικά παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, μέσω του διαδικτύου, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Ειδικότερα δεν πρέπει να αποστέλλονται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα. Πρέπει να διασταυρώνεται η ύπαρξη των εταιριών, που προσφέρουν τις θέσεις εργασίας και να επικοινωνούν με αυτές, ώστε να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών .
Επισημαίνεται ότι οι εταιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν απαιτούν την καταβολή χρηματικού ποσού από τον υποψήφιο για θέση εργασίας, προκειμένου να «προετοιμάσουν» τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα, ή να «διασφαλίσουν» τη συγκεκριμένη θέση.
Παρακαλούνται οι πολίτες σε ανάλογες περιπτώσεις να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή στα τηλέφωνα 11012 και 210-6476464.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages