Μας κυβερνά μία πτωχευμένη τραπεζοκρατία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μας κυβερνά μία πτωχευμένη τραπεζοκρατία

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με την οποία ζητά να υπάρξει άμεσα προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για «τον τεμαχισμό και την πώληση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Τράπεζα Πειραιώς» απέστειλε ο πρόεδρος της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην απορρόφηση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην τράπεζα Πειραιώς, με τον Αλέξη Τσίπρα να υψώνει τους τόνους ζητώντας να υπάρξει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών, πριν κλείσει η Βουλή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, "μας κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρατία, που διαμοιράζει ερήμην των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, τα ιμάτια της ελληνικής οικονομίας και του δημόσιου πλούτου".
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του ότι "το «υγιές» τμήμα απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, που πριν τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης ήταν σε χειρότερη θέση από την Αγροτική, ενώ το τμήμα με τα επισφαλή στοιχεία θα περάσει στις πλάτες των Ελλήνων φορολογούμενων", συμπληρώνοντας ότι "όλα αυτά συνέβησαν παρά το ότι η Αγροτική είναι κερδοφόρα και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας".
Επίσης, στην επιστολή γίνεται λόγο για πώληση "χωρίς διαφάνεια, χωρίς καθαρούς όρους", καθώς "ο κ. Προβόπουλος μπόρεσε να προβεί σε τέτοια ενέργεια, στηριζόμενος στον αμφιβόλου Συνταγματικότητας Νόμο 4021/2011, που έφερε ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός των Oικονομικών και δίνει υπερεξουσίες στην ΤτΕ".
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προσθέτει ότι ο κ. Προβόπουλος "ακόμα δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων, ως θα όφειλε, για τα αποτελέσματα του ελέγχου της Blakrock, αλλά και για τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας των τραπεζών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages