Ζητάει τα ρέστα ο Κοζομπόλης αφού..παρέδωσε χάος στην Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ζητάει τα ρέστα ο Κοζομπόλης αφού..παρέδωσε χάος στην Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας

Σήμερα θερίζουμε τους καρπούς ενός νόμου (ν.4015) για τον οποίο είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας και τις βασικές μας διαφωνίες είτε σε επίπεδο ΠΑΣΕΓΕΣ , είτε σε προσωπικό επίπεδο, τόσο στο Δ.Σ. της Ε.Α.Σ Μεσσηνίας όσο και σε δημόσιες δηλώσεις-τοποθετήσεις εμού του ιδίου, για τις οποίες μάλιστα είχα δεχτεί και επικρίσεις από συνάδελφο στο Δ.Σ της Ένωσης.
Οι διαφωνίες μου ήταν γνωστές σε όλους και αυτό το επιβεβαιώνει και το προσωρινό Δ.Σ στη χθεσινή του ανακοίνωση, όπου:
Παραδέχεται ότι οκτώ (8) διοικητικοί σύμβουλοι είχαν ζητήσει έκτακτο συμβούλιο για τις 5/3/2012 ,ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες του ν.4015 . Ήταν γνωστή η θέση μου τότε ότι δεν έπρεπε να βιαστούμε, διότι θα δινόταν παράταση έως 31/12/12 για την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά στις μετατροπές των Ενώσεων.
Ψεύδονται όταν λένε πως η Ένωση θα είχε πάει σε εκκαθάριση εάν δεν είχε γίνει αυτό, διότι αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εδόθη η παράταση αυτή των διαδικασιών από τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.Μαραβέγια. Το Δ.Σ. ποτέ δεν παραπληροφορήθηκε. Αντιθέτως, αυτοί είναι οι οποίοι σήμερα επιδίδονται στην παραπληροφόρηση του κοινού.
Να μας πουν, λοιπόν, τι ενέργειες έκαναν για τη μη παραγραφή χρεών , όπως λένε; (καμία απολύτως)
Όλοι γνωρίζουν ότι η νομική υπηρεσία της Ένωσης (την οποία απέλυσαν στο πρώτο κιόλας Δ.Σ) έχει κάνει τα δέοντα νομικά βήματα για να μην παραγραφούν τα χρέη.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ; Περαιτέρω, για τη δήθεν απραξία μας στην εμπορία της σταφίδας θέλω να κάνω γνωστό πως τα τελευταία δύο (2) χρόνια και επί της δικής μου προεδρίας έχει δημιουργηθεί το εικαστικό της συσκευασίας για τη σταφίδα σε φακελάκια και οι πρώτες εξαγωγές έγιναν ήδη επί της δικής μου θητείας. Πώς μπόρεσαν δηλαδή οι κύριοι συνάδελφοι και έκαναν όλα όσα επικαλούνται μόλις στις 20 τελευταίες μέρες που βρίσκονται στη διοίκηση της Ένωσης; Η ενδυνάμωση του εμπορικού τμήματος της Ένωσης έγινε επί των ημερών μου με δύο άξια στελέχη για την πρόληψη των οποίων δεν ψήφισε το σύνολο των συναδέλφων αυτών.
Η δε συμμετοχή μου στη Διοίκηση της ΣΚΟΣ είχε να κάνει με δεσμεύσεις που είχα προσωπικά δώσει στη νέα διοίκηση της Εταιρείας για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, την ώρα που ορισμένοι προκάτοχοί μου είχαν αφήσει την τύχη της σταφίδας στη βούληση των κερδοσκόπων εμπόρων.
Έτσι, από 0,45 €/kg η τιμή του προϊόντος έφτασε μέσα σε τρία μόλις χρόνια στο 1,30 €/kg και έπεται συνέχεια.
Σε επίπεδο Ένωσης, για πρώτη φορά η ΕΑΣ διεκδίκησε και της εγκρίθηκε επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη σταφίδα, πράγμα που άλλες Ενώσεις ανά την Ελλάδα είχαν στη διάθεσή τους επί χρόνια. Επίσης, για τρίτη συνεχόμενη τριετία διεκδικήσαμε και μας εγκρίθηκε το μεγαλύτερο πρόγραμμα από τον καν.867 ύψους τεσσάρων (4) εκατομμυρίων € ,που αφορά τους ελαιοκομικούς φορείς.

Σε ότι αφορά στα οικονομικά της Ένωσης, θέλω να υπενθυμίσω ότι η διαχείριση γίνεται από τους υπηρεσιακούς, δηλαδή τον Γενικό Διευθυντή σε συνεργασία με τους διευθυντές των υποκαταστημάτων. Εμείς ως διοίκηση αναγκαστήκαμε να πάρουμε δυσάρεστες αποφάσεις για παραλήψεις και λάθη που έχουν γίνει. Είναι μεγάλη η ευθύνη μας ,ωστόσο, το ότι η Ένωση δεν έχει επανδρωθεί επαρκώς με επιστημονικό προσωπικό υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. Εάν υπάρχει ακόμα ελπίδα για το μέλλον της ΕΑΣ, αυτό οφείλει να γίνει πράξη με τη στελέχωση της Ένωσης με περαιτέρω υπαλλήλους, άξιους και ικανούς να δώσουν την απαραίτητη πνοή για τη συνέχιση της προσπάθειας.
Παρατηρώ ,επίσης, ότι το γεγονός πως δεχτήκαμε (ο γραφών και ο συνάδελφος Ηλ.Ντονάς) να συμμετέχουμε στην προσωρινή διοίκηση της ΕΑΣ, εκλαμβάνεται αυτόματα από μερικούς και ως «συμφωνία σιωπής» , ότι δηλαδή εφόσον δεχτήκαμε να συμμετέχουμε θα πρέπει κιόλας να σιωπούμε και να μην ασκούμε κριτική. Οι εν λόγω κύριοι φτάνουν μάλιστα στο σημείο να μας ''ζητάνε και τα ρέστα'' ,επειδή συμμετείχαμε στη διαδικασία ενστάσεως που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προέδρου του Α/Σ Εξωχωρίου ,κου Σταύρου Γιαννακέα, την οποία ένσταση κατέθεσε και στη Γ.Σ. ,όπου οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι την αρνήθηκαν. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας «κουνάνε το δάχτυλο» και πολύ περισσότερο δεν έχουν το δικαίωμα να μας κατακρίνουν ,ειδικά τώρα που η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου μας δικαιώνει! Κοντολογίς, πέρα από λανθασμένο είναι και θρασύ να καταγγέλλει κάποιος αυτούς που η δικαιοσύνη –έστω και προσωρινά- τους δικαιώνει για την προσφυγή τους απέναντι σε παράνομες αποφάσεις που κάποιοι είχαν εκ των προτέρων σχεδιάσει και μεθοδεύσει.
ΣΧΟΛΙΟ: Πρώτα τα έκανε μαντάρα, μετά ξέσπασε μαύρη τρύπα και τώρα ζητάει τα ρέστα. ΕΛΕΟΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages