Στη Βουλή μετά από σχόλιό μας ξανά το στρατόπεδο της Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στη Βουλή μετά από σχόλιό μας ξανά το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Παρέμβαση για την λειτουργία του στρατοπέδου στην Καλαματα έκανε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Αίτημα που δείχνει να αντιμετωίζεται θετικά από την απαντηση του Υφυπουργού. Αναλυτικά η ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας και οι απαντήσεις στην συζήτηση που διεξήχθει εχει ως εξής:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Κύριε Υφυπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, στην Καλαμάτα λειτουργούσε το στρατόπεδο, ως 9ο Σύνταγμα Πεζικού, δοξασμένο 9ο Σύνταγμα Πεζικού σε όλους τους αγώνες του Έθνους για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία, από τους Βαλκανικούς Πολέμους, το ’40-’41 καθώς και στη συνέχεια.
Το2005 αίτημα τότε όλης της τοπικής κοινωνίας ήταν να φύγουν οι διαβιβάσεις από την Αττική. Έτσι, από το Χαϊδάρι που ήταν, οι διαβιβάσεις πήγαν στην Καλαμάτα.Έκτοτε –και μέχρι πέρυσι- αυτές λειτουργούσαν σε ένα στρατόπεδο, το οποίο είναι το καλύτερο, το πιο σύγχρονο, το πιο καινούργιο, το πιο λειτουργικό σε όλη την Ελλάδα. Αυτά δεν τα λέω εγώ. Αν διαβάσετε την έκθεση του σημερινού Γενικού Επιθεωρητού του Στρατού, θα τα διαπιστώσετε.
Αυτό,λοιπόν, το στρατόπεδο που έχει άριστες καιρικές συνθήκες για εκπαίδευση και παρέχει όλες τις υπηρεσίες, αφού και νοσοκομείο υπάρχει κοντά και η Αθήνα πλέον απέχει μόλις δύο ώρες, πέρυσι ο κ. Μπεγλ
Το έκλεισε, λοιπόν και παρουσιάζονται οι σειρές στον Αυλώνα σε ένα στρατόπεδο, το οποίο δεν έχει καμμία σύγκριση με αυτό της Καλαμάτας και το οποίο είναι –τολμώ να πω- ερείπιο. Μπορείτε να συμβουλευθείτε το Διοικητή το τι πέρασε ο άνθρωπος αυτός και τι οι στρατεύσιμοι πέρυσι όλο το χειμώνα που έμπαζε από κάθε πλευρά κρύο και αέρα, που δεν μπορούσαν να εκπαιδευθούν οι στρατιώτες, που αρρώσταιναν και τόσα πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages