Θερμή υποδοχή του Περιφερειάρχη στη Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Θερμή υποδοχή του Περιφερειάρχη στη Κυπαρισσία

Καλωσορίζοντας τον περιφερειάρχη ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του θέματα όπως τον βιολογικό των Γαργαλιάνων, αλλά και το λιμάνι της Μαράθου, μίλησε για τις εκκρεμότητες στο λιμάνι της Κυπαρισσίας που εξετάζεται μαζί με το μάστερ πλάν, ενώ έθεσε θέματα που απασχολούν το Δήμο όπως το δρόμο Φιλιατρά-Χριστιάνοι, το θέμα των σκουπιδιών, το νοσοκομείο που αποτελεί για το Δήμο αιτία πολέμου μιλώντας για «υποδοχή με διάθεση για συνεργασία».
Ο κ. Τατούλης είπε ότι «το ζητούμενο δεν είναι να οχυρωθούμε πίσω από τα μεγάλα έργα αλλά να οδηγήσουμε τη περιοχή σε ανάπτυξη, η συνεργασία με το Δήμο κυμαίνεται σε υψηλό επίπεδο, το σημαντικότερο είναι ότι υστερεί σε επίπεδο των υποδομών, εμείς εστιάζουμε στο πρωτογενή τομέα, στο ανθρώπινο δυναμικό, την τουριστική ανάπτυξη» ενώ αναφέρθηκε στο έργο Γαργαλιάνοι- Ρωμανού, στη μελέτη του δρόμου Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι, στην αμαρτωλή ιστορία του λιμανιού στο Λύκειο Φιλιατρών και το βιολογικού κοπανακίου που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το 2012 λέγοντας ότι πρόκειται για έργο αιχμής. Παράλληλα ο Περιφεριάρχης πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για το λύκειο Γαργαλιάνων, το βιολογικό Γαργαλιάνων που θα δώσει πνοή στα 9 κοινοτικά διαμερίσματα» δίνοντας έμφαση κυρίως στα υλοποιούμενα έργα του ΕΣΠΑ καθώς στόχος είναι να απορροφηθούν όλα τα κονδύλια που απαιτούνται. Οι τοπικοί φορείς σε αναφορές τους έθεσαν ζητήματα που απασχολούν τους δημότες όπως ο κ. Κανελλόπουλος το θέμα του Νοσοκομείου που εξυπηρετεί μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή αλλά και θέματα ανάπτυξης που απασχολούν την κοινωνία, ενώ εκφράστηκε η αγωνία τα μεγάλα έργα να ολοκληρώνονται στις συμβατικές προσθεσμίες.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στο θέμα των χωματερών αναλύοντας μεταξύ άλλων ότι «Είναι ανεπίτρεπτο τα σκουπίδια της Καλαμάτας και της Τρίπολης να ρυπαίνουν όλη τη Πελοπόννησο, πρέπει να σταματήσουμε το παιχνίδι του ποντικιού και της γάτας για την σωστή λειτουργία και ορθολογική χρήση των χωματερών, την ευθύνη φέρει η Περιφέρεια και εκεί βρίσκεται η λύση με την β φάση του διεθνούς διαγωνισμού.
Παράλληλα ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο πιο οργανωμένος Δήμος, ρεαλιστικά είμαστε δίπλα του και ως περιφέρεια δεν κιοτεύουμε, είμαστε εδώ για να οδηγήσουμε την περιφέρεια στην Ελλάδα της ανάπτυξης». ΙΩΑΝ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages