Έρχεται κούρεμα στις δόσεις των "κόκκινων" δανείων; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Έρχεται κούρεμα στις δόσεις των "κόκκινων" δανείων;

Το οικονομικό επιτελείο αναζητά επείγουσα λύση ώστε με κάποιο τρόπο να αρχίσουν και πάλι να εξυπηρετούνται τα δάνεια που είναι στο "κόκκινο".
Τα 50 δισ. ευρώ έχουν φθάσει τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών στις τράπεζες, με τις καθυστερήσεις να ξεκινούν από τις 90 ημέρες και τον ρυθμό αύξησης τους να φθάνει το 1%, όταν το 2011 ο αντίστοιχος ρυθμός ήταν 1,5% ανά τρίμηνο.
Συνολικά, τον Μάιο του 2012, τα υπόλοιπα των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες ανέρχονταν στα 242 δισ. ευρώ, με τις καθυστερήσεις το χρόνικό διάστημα Μαρτίου - Ιουνίου να αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ τον μήνα. Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (6 Μαΐου και 17 Ιουνίου) οι πληρωμές των δανείων ήταν σχεδόν «παγωμένες».
Όσον αφορά στα καταναλωτικά δάνεια... 4 στα 10 δεν εξυπηρετούνται, με τις συνολικές οφειλές στον συγκεκριμένο τομέα να φθάνουν τον Μάιο τα 32 δις. ευρώ και οι «κόκκινες» τα 12, 8 δισ. ευρώ.
Η λύση, λένε άνθρωποι της αγοράς δεν είναι όπως επιθυμούν τα κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση στη μείωση της δόσης στο 1/3 του εισοδήματος, ούτε και η ρύθμιση. Αυτό καθώς από τα 800.000 που έχουν ρυθμιστεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης τα περισσότερα επανέρχονται στην κατηγορία των "κόκκινων" καθώς οι πολίτες δεν μπορούν, παρά τη ρύθμιση να τα εξυπηρετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages