Οριστικό λουκέτο για τις Εφορίες Μεσσήνης, Κυπαρισσίας, Πύλου τον Νοέμβριο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οριστικό λουκέτο για τις Εφορίες Μεσσήνης, Κυπαρισσίας, Πύλου τον Νοέμβριο

ΗΤΑΝ θέμα χρόνου να γίνουν νέα λουκέτα. Αυτή την φορά  μαζικά στις Εφορίες Κυπαρισσίας, Πύλου αλλά και Μεσσήνης μετά την περσινή τους συγχώνευση με ότι αυτό συνεπάγεται για φορολογουμένους και κυρίως το προσωπικό τους.
Γιγαντιαίες πρόκειται να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου καθώς, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα πρόκειται να ανασταλούν ή να συγχωνευθούν τουλάχιστον 200 εφορίες. Στην Μεσσηνία κλείνουν οι εφορίες Πύλου , Κυπαρισσίας και Μεσσηνης. Ο Νομός θα εξυπηρετείται από την ΔΟΥ Καλαμάτας Την ώρα που η φοροδιαφυγή «καλπάζει» και οι εντεταμένοι φορολογικοί έλεγχοι θεωρούνται μονόδρομος προκειμένου να παταχθεί η οικονομική διαφθορά, το υπουργείο Οικονομικών έχει στα «σκαριά» σχέδιο για μείωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.
Φορολογικοί κύκλοι, μιλώντας στη zougla.gr, κάνουν λόγο για προγραμματισμένη και σχεδιασμένη κίνηση που σκοπό έχει να οδηγήσει τη φορολογική διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση.
«Όταν κλείσουν οι εφορίες, ειδικά σε περιοχές της επαρχίας, οι πολίτες θα αναγκάζονται, προκειμένου να διευθετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να πηγαίνουν σε λογιστές. Οδηγούν την φορολογική διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση» σημειώνουν.
Κατεβάζουν ρολά
Πλήρως κατατοπιστικό για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν τον Σεπτέμβριο είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκδόθηκε τον Ιούλιο και φέρει την επισήμανση «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ».
Σύμφωνα με αυτό, από 1η Σεπτεμβρίου 2012 πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία των εξής Δ.Ο.Υ:
Ι’ Αθηνών, ΙΑ’ Αθηνών, Αργυρούπολης, Β’ Καλλιθέας, Μοσχάτου, Πετρούπολης, ΚΑ’ Αθηνών, Κορυδαλλού (Νομός Αττικής), Μεγαλόπολης (Αρκαδία), Β’ Πατρών (Αχαΐα), Τούμπας (Θεσσαλονίκη), Γ’Λάρισας (Λάρισα), Νέας Ζίχνης, Νιγρίτας (Σερρών).
Παράλληλα, «λουκέτα» θα μπουν και τον Οκτώβρη καθώς σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο, 21 Δ.Ο.Υ. θα κατεβάσουν ρολά και θα συγχωνευθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages