Αιχμές Τατούλη για τα διόδια του δρόμου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Αιχμές Τατούλη για τα διόδια του δρόμου

Κάτι «ύποπτο» συμβαίνει με τα διόδια του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία, υπαινίχθηκε το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, για την παράδοση του τμήματος Αλλαγής-Θουρίας.
Χωρίς να είναι αρκετά σαφής ο περιφερειάρχης άφησε να εννοηθεί ότι στα διόδια του Πηδήματος χρεώνονται και τα τέλη του περιμετρικού δακτυλίου, η κατασκευή του οποίου όμως δεν έχει ακόμη ξεκινήσει καλά καλά.
«Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλα τα μυστικά αυτής της σύμβασης παραχώρησης, για να μπορούμε να διεκδικούμε τους καλύτερους όρους για τους συμπολίτες μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε χωρίς να είναι όσο σαφής θα έπρεπε: «Λέμε ότι η άποψη που ακούστηκε, ότι δήθεν το κομμάτι της περιμετρικής εντός της Καλαμάτας δεν θα έχει διόδια, θα πρέπει ευθέως να επανεξεταστεί και από την παραχώρηση και από τον παραχωρησιούχο. Το κομμάτι αυτό εξ αρχής, τα διόδια κυκλοφορίας του και η χρήση του αποδίδονται στα προηγούμενα διόδια, γι’ αυτό η Περιφέρεια εμμένει σε μια ορθολογική προσέγγιση των διοδίων. Δεν θα πρέπει αυτή τη στιγμή να επιβαρυνθεί η οικονομία των ανθρώπων μας με διόδια δρόμου και οδικού άξονα ο οποίος δεν έχει δοθεί στη χρήση. Και σε αυτό το πράγμα είμαστε κάθετοι και δεν το συζητάμε παραπέρα».
Ταυτόχρονα όμως ο κ. Τατούλης καταφέρθηκε και πάλι κατά των κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα κατά των διοδίων, τονίζοντας: «Η Περιφέρεια, με τη σταθερή θέση και άποψη απέναντι στο «Δεν πληρώνω», μπόρεσε και κράτησε βιώσιμη την κοινοπραξία (του αυτοκινητόδρομου). Είναι η μοναδική βιώσιμη κοινοπραξία από τα έργα παραχώρησης που σήμερα εκτελούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages