Υγιεινή διατροφή σε 1.000 μαθητές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Υγιεινή διατροφή σε 1.000 μαθητές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Στην Τρίπολη βρέθηκε η πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, όπου και επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η κυρία Λινού συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, το γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μ
έριμνας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον κ. Δημήτρη Οικονομόπουλο, περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
 Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της συνεργασίας της Περιφέρειας με το Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος που έχει σχέση με τη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε σχολεία των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Αυτή την περίοδο το πρόγραμμα «Διατροφή» προσφέρει κάθε πρωί υγιεινά γεύματα, γάλα και φρούτα για 1.000 μαθητές στα Νηπιαγωγεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
 Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει από το 2012 περισσότερα από 16,6 εκατομμύρια γεύματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Υλοποιείται δε και φέτος ακολουθώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές για τη σωστή διαχείριση των γευμάτων, ενώ προωθεί την υγιεινή διατροφή μέσα από εκπαιδευτικό υλικό και δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Όπως ανέφερε η κυρία Λινού, το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά οικογενειών που το έχουν πραγματικά ανάγκη, να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειές τους και να προωθήσει την ισότητα των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages