Γ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣΟΕΕ: "Κλυδωνίζεται η οικονομία και ο πρωτογενής τομέας από άδικους πλειστηριασμούς" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Γ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣΟΕΕ: "Κλυδωνίζεται η οικονομία και ο πρωτογενής τομέας από άδικους πλειστηριασμούς"


ΑΙΧΜΗΡΟΣ για τους ανεξέλεγκτους πλειστηριασμούς αλλά και την ακρίβεια ήτνα οΠρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) εξελέγη ο Μεσσήνιος Γιώργος Κατσούλης. 
 Σε δηλώσεις του ο κ. Κατσούλης στην εκπομπή του Ι. Μποζίκα στον Παλμό 90,5 FM τόνισε ότι ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης και υπογράμμισε ότι ο πρωτογενής τομέας έχει αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον επισιτιστικό κίνδυνο. Ο κ. Κατσούλης σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των αγροτών και να στηρίξει τα προϊόντα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τον Έλληνα καταναλωτή.  «Σκοπός μας είναι να εκπροσωπήσουμε τους Έλληνες παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς, να διεκδικήσουμε, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, τη λύση πάγιων και καινούριων προβλημάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούλης, αναφορικά με τους στόχους του Συνδέσμου.
Ο κ. Κατσούλης αναφερόμενος στο μπαράζ των ανατιμήσεων αλλά κυρίως των πλειστηριασμών καθώς θα χαθούν αγροτικές περιουσίες δήλωσε ότι έχουν κάνει… οριακή την κατάσταση στην πρωτογενή παραγωγή, στάθηκε στην ανάγκη οι αγρότες να μην λειτουργούν κατακερματισμένα, σημειώνοντας πως το μοναδικό τους όπλο, είναι η ενοποίησή. Αναφερόμενος στον διεκδικητικό ρόλο του ΣΑΣΟΕΕ σε αυτήν και όχι μόνο την κατεύθυνση, ο κ. Κατσούλης στάθηκε σε όσα ακολούθησαν τη διάλυση της ΠΑΣΕΓΕΣ με την ίδρυση του εν λόγω Συνδέσμου, ο οποίος όπως είπε, στοχεύει στη στήριξη παραγωγών και επιχειρήσεων κα προφανώς στην εξεύερη λύσεων. Ωστόσο επέμεινε ότι πρέπει να δούμε ποια είναι τα πραγματικά κόκκινα δάνεια ποιοι τα έχουν και πως θα ρυθμιστεί από την Πολιτεία νομοθετικά η θωράκιση του πρωτογενή τομέα πριν να είναι αργά για την αποδόμηση της τοπικής οικονομίας και αγροτικής ή συνεταιριστικής οικογένειας.
KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/mKMGxxjOFRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages