ΑΠΑΞΙΩΣΗ δηλώνει ο Κουκούμης σε ψήφισμα για το νερό στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΑΠΑΞΙΩΣΗ δηλώνει ο Κουκούμης σε ψήφισμα για το νερό στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας

 


Δήλωση Κουκούμη Σαράντου μετά την συνεδριάση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας της 21/3/2023

Δεν διαβάστηκε ούτε μπήκε προς ψήφιση το ψήφισμα (επισυνάπτεται) που υπέβαλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Τριφυλίας Κουκούμης Σαράντος κατά τη χθεσινή (21/3/2023) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και των αποβλήτων και συζητιόταν χθες στη Βουλή. Όπως είπαν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και υιοθέτησε την άποψή τους και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, το νομοσχέδιο θα είχε ήδη ψηφιστεί οπότε δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει πολιτική καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξάλλου οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι βρισκόταν με τους φακέλους τους «υπό μάλης» προς την έξοδο από την αίθουσα συνεδριάσεων, αφού πολλοί από αυτούς είχαν δώσει νωρίτερα ένα επικοινωνιακό σόου μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που είχαν παρευρεθεί στην αίθουσα, για να ακούσουν προτάσεις επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία της Τριφυλίας και εκείνο που εισέπραξαν ήταν αντιπαραθέσεις για το ποιος ευθύνεται περισσότερο και συμπεριφορές γηπεδικού χουλιγκανισμού.

Πού χρόνος να ασχοληθούν με ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το νερό που πολύ σύντομα πολλά λαϊκά νοικοκυριά αλλά και αγρότες θα πουν το νερό νεράκι.

Προφανώς ενόψει και της προεκλογικής περιόδου δεν ήθελαν να ακουστούν καταγγελίες κατά της Κυβέρνησης για αυτό το τερατούργημα που νομοθετήθηκε αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι και σήμερα και σκαλί – σκαλί προχώρησαν στη παράδοση του δημόσιου αγαθού που είναι το νερό στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο λαός της Τριφυλίας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας γυρίσει την πλάτη σ’ αυτή την άθλια κατάσταση, που όχι μόνο δεν δίνει λύσεις στα προβλήματά του αλλά συσσωρεύει ακόμα περισσότερα.

Κουκούμης Σαράντος

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας

Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΨΗΦΙΣΜΑ

(Για αποτροπή ιδιωτικοποίησης του νερού)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας κατά τη σημερινή (21/3/2023) 11η Τακτική Συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη ότι το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση και συζητείται στη Βουλή βάσει του οποίου μετατρέπει την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, επιταχύνει την παραχώρηση της κερδοφόρας διαχείρισης του νερού και των αστικών αποβλήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ έρχεται και σε αντίθεση πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ υπέρ της δημόσιας διαχείρισης του νερού (190/2022, 191/2022 της Ολομέλειας και 1886/2022 του Δ’ τμήματος του ΣτΕ).

Προωθείται ουσιαστικά η «απελευθέρωση» και άρα ιδιωτικοποίηση του νερού κατά τα πρότυπα της ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.λ.π., που οι συνέπειες για το λαό, τις μικρές επιχειρήσεις, του αγρότες, θα είναι μεγάλες αφού από τη μια θα χρυσοπληρώνουν την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλεια σπάθη των επιχειρηματικών κερδών, που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – κέρδους.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας. Νερό, μονάδες επεξεργασίας, δίκτυα και άρδευση δεν μπορεί να είναι εμπορεύματα. Η διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει απαλλαγή από τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι δικαίωμα. Τα δικαιώματα δεν πωλούνται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την απόσυρση αυτού του αντιλαϊκού και αντιπεριβαλλοντικύ νομοσχεδίου.

Διεκδικούμε:

– Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό.

– Κρατική χρηματοδότηση για την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, όπως αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης, δίκτυα άρδευσης του Φιλιατρινού φράγματος.

– Μείωση του κόστους λειτουργίας των γεωτρήσεων και βιολογικών με ένταξη των τιμολογίων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από οικιακό σε βιομηχανικό.

– Αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του.

– Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages