ΚΚΕ: Να καλυφθούνοι ανάγκες σε αναισθησιολόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΚΚΕ: Να καλυφθούνοι ανάγκες σε αναισθησιολόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και Κυπαρισσίας

 


Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, σύμφωνα και με τα αιτήματα του Σωματείου ειδικευμένων γιατρών νόμου Μεσσηνίας. Ζητούν από τον Υπουργό Υγείας με ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Καραθανασόπουλος Νίκος, Λαμπρούλης Γιώργος και Παπαναστάσης
Νίκος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε αναισθησιολόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας

Με απόφαση της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, στο οποίο υπάγονται δύο νοσηλευτικές μονάδες (Καλαμάτας και Κυπαρισσίας), μετακινούνται οι Αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για 3 ημέρες στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, προκειμένου να χορηγήσουν Αναισθησία σε τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Στην απόφασή της αυτή, η διοικήτρια, κάνει λόγο για έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που θα πρέπει να καλύψουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Ωστόσο δεν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη αφού η αύξηση του χρόνου αναμονής των ασθενών για τακτικό χειρουργείο είναι αποτέλεσμα της μόνιμης υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας (νευραλγικού τμήματος για την ανάπτυξη των χειρουργικών αιθουσών), η οποία τον τελευταίο χρόνο, το 2022, επιδεινώθηκε. Η διοίκηση, όπως προκύπτει από επανειλημμένες έγγραφες ενημερώσεις του Διευθυντή του Αναισθησιολογικό τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, γνώριζε πολύ καλά το πρόβλημα και δεν μερίμνησε ουδέποτε για τις επιτακτικές αυτές ανάγκες.

 Επίσης οι Αναισθησιολόγοι της Κυπαρισσίας, που είναι 2, βρίσκονται ήδη σε υπερεργασία, καθώς εκτελούν αυξημένο αριθμό εφημεριών και παρόλα αυτά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της εφημερίας του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας. Η επιπλέον επιβάρυνση τους και η μετακίνηση τους στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ενέχουν κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για την ασφάλεια της ιατρικής τους πράξης.

Οι τραγικές αυτές ελλείψεις, παρόλο που ήταν γνωστές στην διοίκηση του νοσοκομείου Μεσσηνίας, στην 6η ΥΠΕ, αλλά και στο Υπουργείο Υγείας στην τρέχουσα προκήρυξη για διορισμό μόνιμων γιατρών ΕΣΥ δεν περιλαμβάνεται καμία θέση αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

 Δεν είναι πρωτοφανές να μετακινείται προσωπικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλύπτονται κενά όπως – όπως, θέτοντας σε κίνδυνο και τους εργαζόμενους και τους ασθενείς, αντί να προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες. Το ίδιο έχει συμβεί και στην παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και σε άλλες περιπτώσεις.

 Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν προβαίνουν σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με αποτέλεσμα η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως και κάθε διοίκηση πανελλαδικά, να προσπαθεί με μπαλώματα να «καλύπτει» επείγουσες ανάγκες, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τις περαιτέρω επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, στην κάλυψη των εφημεριών αλλά και στον προγραμματισμό της ζωής των ίδιων των εργαζομένων. Επίσης η αναγκαστική αυτή μετακίνηση δεν καλύπτει ουσιαστικά τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, αφού τέτοιου είδους μετακινήσεις, επί της ουσίας, διαιωνίζουν το πρόβλημα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Να ανακληθεί η απόφαση της διοικήτριας του νοσοκομείου Μεσσηνίας για μετακινήσεις αναισθησιολόγων από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα,

 – Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, σύμφωνα και με τα αιτήματα του Σωματείου ειδικευμένων γιατρών νόμου Μεσσηνίας.

                                                                            Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Λαμπρούλης Γιώργος

Παπαναστάσης Νίκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages