Κορώνη και Φιλιατρά οι Μεσσηνιακές περιοχές που αναζητούσε σπίτι η Ρωσίδα κατάσκοπος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Κορώνη και Φιλιατρά οι Μεσσηνιακές περιοχές που αναζητούσε σπίτι η Ρωσίδα κατάσκοπος


 Τι ακριβώς έψαχνε στην Ελλάδα η Ρωσίδα κατάσκοπος που δρούσε για πέντε χρόνια στη χώρα μας αναζητούν οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα ταξίδια που έκανε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μεταξύ αυτών είχε πάει σε Αρκαδία και Κόρινθο, σύμφωνα με όσα είχε κάνει γνωστά η ίδια με αναρτήσεις της στα social media.

Η 32χρονη είχε ταξιδέψει ακόμα εντός των συνόρων σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα, πόλεις στις οποίες είναι έντονη η αμερικανική παρουσία, καθώς στον Έβρο υπάρχει η στρατιωτική βάση, ενώ στη Θεσσαλία στεγάζεται η βάση των αμερικανικών drones. Μάλιστα υπήρξε και διαμονή της στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Η Ρωσίδα κατάσκοπός ή κατά κόσμον Ιρίνα Σμίρεβα, ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένη και φρόντιζε να μην κινεί υποψίες για τον ρόλο και τη δράση της.

Το MEGA επικοινώνησε με αρχιτέκτονα, φίλο της 35χρονης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η κατάσκοπος έψαχνε να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησοδίπλα στη θάλασσα, ενώ του είχε συστηθεί ως καθηγήτρια: «Έψαχνε σπίτι … παραθαλάσσιο, προς την Στούπα μου είπε, προς την Κορώνη μου είπε, προς τα Φιλιατρά μου είπε. Να είναι καλό για να έχει ησυχία. Μέχρι 50.000, αν είναι πολύ καλό και μέχρι 100.000».

Όπως έχει εξακριβωθεί από την έρευνα της ΕΥΠ, η «Ιρίνα» είχε ταξιδέψει σε Μεξικό, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ιταλία χρησιμοποιώντας το πλαστό περουβιανό διαβατήριό της, ενώ, αφού απέκτησε ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα, φαίνεται να βρέθηκε τουλάχιστον μία φορά στη Γαλλία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages