ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Παγκόσμια ημέρα κοινωνικής εργασίας που έχει καθιερωθεί για να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των κοινωνικών λειτουργών στην προάσπιση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης ,της Ισότητας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης , βρίσκει και φέτος τις κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς του κράτους –Πρόνοιας και Υγείας δραματικά υποστελεχωμένες .

Στηρίζουμε τις σημερινές απεργιακές δράσεις των κοινωνικών λειτουργών και τα δίκαια αιτήματα τους.

Στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων που είναι η πιο σημαντική υπηρεσία παροχής πρωτοβάθμιας και επείγουσας κοινωνικής φροντίδας ,αν υπάρχει ένας κοινωνικός λειτουργός συνήθως καλείται να καλύψει μεγάλο πληθυσμό και πολλές αρμοδιότητες .

Στον Δήμο μας , η θέση είναι κενή ,γιατί η κοινωνική λειτουργός έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία .Στην εκπαίδευση ,αντί να λειτουργεί κοινωνική υπηρεσία διεπιστημονικά στελεχωμένη σε κάθε σχολική μονάδα ,τοποθετείται ένας κοινωνικός λειτουργός προσωρινής απασχόλησης σε 5 ταυτόχρονα σχολικές μονάδες

Η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος ,διαπιστώσαμε και στον Δήμο μας πολλά φαινόμενα κακοποιήσεων παιδιών και γυναικών .

Υποστηρίζουμε ότι η επαρκής στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους είναι το πιο σημαντικό βήμα για την πρόληψη και προστασία των γυναικών και των παιδιών από την πολύμορφη βία που υφίστανται . Έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για το ζήτημα αυτό και θα συνεχίσουμε.

Αγωνιζόμαστε για την ολοκληρωμένη λειτουργία των κοινωνικών δομών και στον Δήμο μας .Η απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η στελέχωσή τους .

Καλούμε όλους τους εργαζομένους και το λαό της Τριφυλίας να συστρατευτούν μαζί μας στο δίκαιο αίτημά μας :«κοινωνικές δομές για μάς και τα παιδιά μας /του κράτους υποχρέωση /και μάς δικαίωμά μας»

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Γ.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages