ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ- Αυτοδυναμία; Συνεργασία κομμάτων; ή… εξαγορές; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ- Αυτοδυναμία; Συνεργασία κομμάτων; ή… εξαγορές;


 Παρακολουθώντας την «προσωπογραφία» του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ξέπλυμα που επιχειρήθηκε στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, μου έκανε εντύπωση η παραδοχή του απερχόμενου  Πρωθυπουργού, πως έχει μείνει… μόνος, τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του, η ΝΔ. Όσο φυσικά θα είναι αυτός ο αρχηγός της.

Δηλαδή, παραδέχθηκε ευθέως πως η πολυπόθητη (γι’ αυτόν) αυτοδυναμία τελείωσε οριστικά και παράλληλα όσο και αν ψάχνει, δεν βρίσκει κόμμα για να συνεργαστεί μετά τις εκλογές.

Όχι πως δεν του αρέσει κανένα. Απλά κανένα κόμμα δεν τον θέλει!

Ωστόσο, έδειξε πως δεν έχουν τελειώσει όλα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το να… ξαναγίνει πρωθυπουργός.

Ευλόγως κάποιος θα αναρωτηθεί.

Πως γίνεται να περάσει από τον εφιάλτη στο… όνειρο;

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει να γίνει αυτό.

Ο τρόπος που του κληροδότησε ο πατήρ Μητσοτάκης.

Την ΕΞΑΓΟΡΑ βουλευτών.

Το 1990, έγιναν εκλογές και ο Μητσοτάκης βρήκε την μια (1) έδρα που του έλειπε στην προσχώρηση του μοναδικού βουλευτή που εξέλεξε η ΔΗ.ΑΝΑ, του μετέπειτα προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου( ο Κατσίκης στο Υπόλοιπο Αττικής).

Όλοι τότε μιλούσαν για καθαρή εξαγορά του βουλευτή (όχι κατ´ ανάγκη μόνο χρηματισμός, διότι προηγήθηκαν και οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχαν ξεσηκώσει την κοινωνία τότε). Πολλά είχαν ειπωθεί. Ακόμη και πως υπήρξε και συμφωνία μεταξύ Μητσοτάκη-Στεφανόπουλου, που όμως δεν πίστεψε κανένας.

Στις εκλογές του 1990 είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Πρώτο κόμμα ήλθε η Νέα Δημοκρατία με 46,89% και 150 έδρες, δεύτερο κόμμα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με 38,61% και 123 έδρες, τρίτο κόμμα ο Συνασπισμός (Η Αριστερά με επικεφαλής τον Χαρίλαο Φλωράκη)  με 10,28% και 19 έδρες. Τέταρτο ο Συνδυασμός ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού (κοινοί υποψήφιοι στις μονοεδρικές περιφέρειες) με 1,02% και 4 έδρες, πέμπτο οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί με 0,77% και 1 έδρα, έκτο η Εμπιστοσύνη Πεπρωμένο με 0,70% 2 έδρες, έβδομο και τελευταίο η Δημοκρατική Ανανέωση με 0,67% και 1 έδρα.

Συμπερασματικά λοιπόν, γίνεται φανερό πως δεν είναι οι μοναδικές λύσεις για να σχηματιστεί Κυβέρνηση μετά τις εκλογές,  η αυτοδυναμία ή η συνεργασία.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για το μητσοτακεϊκο.

Το θέμα είναι αν υπάρχουν πρόθυμοι βουλευτές να αποστατήσουν!

(Είτε με το… καλό, είτε με το κακό)

ΔΕΝ θα μάθουμε ποτέ. 

Κι αυτό επειδή η επόμενη Κυβέρνηση θα σχηματιστεί από τις προοδευτικές δυνάμεις με επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Φυσικά Κυβέρνηση νικητών και όχι… ηττημένων.



Του Παναγιώτη Στέφανου.

ΟΙΚΟΝΟΝΜΟΛΟΓΟΣ – MASTER

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Υποψηφίου Βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages