Εκδηλώσεις στην επέτειο της 25ης Μαρτίου με αναπαράσταση απελευθέρωσης της "Αρκαδιάς" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Εκδηλώσεις στην επέτειο της 25ης Μαρτίου με αναπαράσταση απελευθέρωσης της "Αρκαδιάς"

 


Την Πέμπτη 23 Μαρτίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26 Μαρτίου με αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Αρκαδιάς.

Την Πέμπτη θα υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των δημόσιων και δημοτικών κτηρίων. Στις 7 μ.μ. οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου θα παρουσιάσουν στο αμφιθέατρο του σχολείου τους τη θεατρική παράσταση «Σουλιώτες και Σουλιώτισσες».

Την Παρασκευή στις 11 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της Άνω Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, ενώ η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας θα αποδώσει τιμές. Στις 6 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Το Σάββατο το πρ
ωί στον ίδιο ναό θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Με το πέρας της θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Αγγελική Μιχαλαρέα εκπαιδευτικό, αναπληρώτρια διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Στις 11.30 π.μ. θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χωρών από μαθητές σχολείων της πόλης.

Την Κυριακή στις 5 μ.μ. στην Άνω Πόλη θα γίνει η εκδήλωση «Η Τριφυλία στην Επανάσταση» με αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Αρκαδιάς και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages