Πλιάτσικο στον ΟΣΕ: Η γραμμή Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία στο έλεος κυκλωμάτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Πλιάτσικο στον ΟΣΕ: Η γραμμή Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία στο έλεος κυκλωμάτων


 Ένα μεγάλο θέμα που έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη είναι η λεηλασία των σιδηροδρόμων και η λεγόμενη «μαφία του χαλκού», που φυσικά δεν αφορά μόνο τον σιδηρόδρομο. Η Πελοπόννησος είναι ήδη λεηλατημένη σε σημαντικό βαθμό στα τμήματα όπου δεν κυκλοφορούν τρένα από το 2010 ή και νωρίτερα.

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι έχει στοιχίσει στο Δημόσιο το πλιάτσικο στις γραμμές και τα καλώδια του ΟΣΕ τα τελευταία 10 χρόνια. Μέχρι και σήμερα, καλά οργανωμένα κυκλώματα κλέβουν εξοπλισμούς, διοχετεύοντας το μέταλλο στην αγορά.

Η γραμμή Πάτρα – Πύργος – Κυπαρισσία τέθηκε σε αναστολή το 2010 και έκτοτε έμεινε στο έλεος κυκλωμάτων και βανδάλων. Δεν είναι όμως η μόνη καθώς ανάλογα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στο τμήμα Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

«Πολλά εκατομμύρια εκλάπησαν. Η γραμμή έμεινε στο έλεος του θεού. Δεν άφησαν ούτε έναν εργαζόμενο, εκτός από τα σημεία που κυκλοφορούσε τρένο και όλο αυτό το υλικό και οι σταθμοί εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Με αποτέλεσμα να γίνει βορά στους κυνηγούς μετάλλων», ανέφερε στον ΣΚΑΪ o γραμματέας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ΟΣΕ, Σταύρος Πήλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages