ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: « ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ 1821 ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: « ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ 1821 ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ»



 Το αληθινό νόημα της επέτειο του 1821 κρύβεται στο επίκαιρο μήνυμα ελευθερία, ανεξαρτησία, αλλά κυρίως προβληματισμό όπως τονίζει σε αποκλειστικές δηλώσεις του ο πρόεδρος των ιστορικών συγγραφέων Ελλάδας. Μάλιστα ο κύριος Στάθης Παρασκευόπουλος που είναι συμπατριώτης μας, προβαίνει σε ιστορικές αναφορές για τις θυσίες των ηρώων, τα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά διδάγματα της απελευθέρωσης στέλνοντας μήνυμα παράλληλα  στη νέα γενιά.

706F6EB5-32DD-428D-BD8E-0BC6E76EC049

Ο πρόεδρος των ιστορικών συγγραφέων υπογραμμίζει ότι το αληθινό νόημα του 1821 είναι «ένας ένδοξος αγώνας που ετοιμάστηκε, με πρωτοστάτη την εκκλησία και την ορθοδοξία μας η οποία βάλλεται ακόμα και σήμερα, χάρη στις ενέργειες της φιλικής εταιρείας». Πρόσθεσε ότι η εκκλησία χθες από τον αγώνα, έδωσε μάχες με το αίμα της, ενώ παράλληλα διατήρησε την ελληνική γλώσσα.
Το άλλο μήνυμα συμφωνώ με το κ. Στάθη Παρασκευόπουλο είναι ότι «οι έλληνες ενωμένοι πετυχαίνω θαύματα, ωστόσο εκεί είναι το αγκάθι στο απάνθισμα των εποχών που είναι η διχόνοια αποτελεί ένα βάσανο που πρέπει να ξέρουμε ότι πρέπει να ξεριζωθεί ακόμα και σήμερα». Κλείνοντας για το θέμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ομόνοιας, λέγοντας «παρότι μετά τον αγώνα κάποιοι εκτός από την απελευθέρωση ήθελαν να πάρουν και το γλυκό γάλα της εξουσίας, κάτι που σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσει ως φυλή».
ΙΩΑΝ. ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages