ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ. Τριφυλίας για τα σχολικά κτίρια του Δήμου ζητεί ο Δ. Δριμής - KYPARISSIANEWS.COM Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ. Τριφυλίας για τα σχολικά κτίρια του Δήμου ζητεί ο Δ. Δριμής


 Αναλυτικά το αίτημα του κ. Δριμή:

Προς:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τριφυλίας

Κύριε Πρόεδρε,

Τα σχολικά κτίρια, ο περιβάλλοντας χώρος, το σχολικό περιβάλλον στο σύνολό του θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες κάθε δημοτικής και δημόσιας αρχής.

Η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η υγιεινή των σχολικών κτιρίων είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες. Η αξιοποίηση παλαιών σχολικών κτιρίων σε νέες χρήσεις είναι, επίσης, αναγκαιότητα.

Τα θέματα αυτά τα έχουμε θέσει αρκετές φορές. Απαντήσεις δεν έχουμε λάβει. Ούτε εμείς, ούτε οι δημότες και η σχολική κοινότητα.

Η παρούσα δημοτική αρχή, δυστυχώς, δεν έχει αίσθηση δημόσιας ευθύνης.

Με αφορμή σχετικές επιστολές συλλόγων γονέων και κηδεμόνων,

ΖΗΤΑΜΕ:

Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα: «Τα σχολικά κτίρια του Δήμου Τριφυλίας – ασφάλεια και υγιεινή των σχολικών χώρων, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση».

Παρακαλούμε, τέλος:

  1. Να επισκεφθούν άμεσα τα σχολεία τεχνικοί του Δήμου – να ζητηθεί και η βοήθεια, αν κριθεί αναγκαίο, της ΚΤΥΠ-ΑΕ και του ΟΑΣΠ -, να συντάξουν σχετική έκθεση για την κατάσταση κάθε κτιρίου, κυρίως για την αντισεισμική τους θωράκιση, και να τεθεί αυτή υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

  2. Να τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου η σχετική αλληλογραφία των διευθύνσεων των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με το Δήμο.

  3. Να ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος το σώμα: πόσες παρεμβάσεις και σε ποια σχολεία έχουν γίνει, το κόστος κάθε εργολαβίας και τον αριθμό Μελέτης.

  4. Να ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος το σώμα: ποια αιτήματα έχουν υποβληθεί από το Δήμο, για χρηματοδότηση σχολικών κτιρίων και πόσα από αυτά έχουν εγκριθεί.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Δημήτρης Α. Δριμής, Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages