ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ με το....περίεργο όνομα και πως το υιοθέτησε - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ με το....περίεργο όνομα και πως το υιοθέτησε

 


Πολλές φορές ακούμε χωριά στην Ελλάδα με αρκετά περίεργα ονόματα… Όπως για παράδειγμα το Πήδημα Μεσσηνίας!

Το χωριό Πήδημα είναι ένα καταπράσινο χωριό της Μεσσηνίας, μόλις 16 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Ο φυσικός πλούτος της περιοχής είναι απαράμιλλης ομορφιάς καθώς εκεί βρίσκονται οι πηγές του Πηδήματος, που το νερό τους υδροδοτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μεσσηνίας. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία.

Στο Πήδημα έχει διαμορφωθεί ένα πανέμορφο καταπράσινο Δημοτικό Πάρκο, χώρος ιδανικός για σχολικές εκδρομές και μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επίσης στο Πήδημα λειτουργεί πιστοποιημένο υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να βρει ελαιόλαδο τοπικής παραγωγής αρίστης ποιότητας.

Pentax Digital Camera

Το χωριό πήρε το όνομά του κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μετά από ένα τραγικό γεγονός: Πάνω από το χωριό, στο σημείο που αναβλύζουν μέχρι σήμερα οι πήγες, υψώνονται απότομα βράχια. Από εκεί προτίμησαν να πηδήξουν (εξ ου και «Πήδημα») νεαρά κορίτσια ώστε να γλιτώσουν από τους διώκτες τους Τούρκους. Στην κορυφή του βραχώδους αυτού όγκου πάνω από το Πήδημα χτίστηκε το Κάστρο του Πηδήματος από Βυζαντινούς, που κατακτήθηκε για λίγα χρόνια από τους Ενετούς και ύστερα από τους Τούρκους. Η θέα από το κάστρο σε όλο τον μεσσηνιακό κάμπο είναι απολαυστική.

greece.terrabook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages