ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με διακοπές στο Δ.Σ. Τριφυλίας-Καζάνι που βράζει η αντιπολίτευση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με διακοπές στο Δ.Σ. Τριφυλίας-Καζάνι που βράζει η αντιπολίτευση

 


Το απόλυτο χάος επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το βράδυ της Τρίτης, που πραγματοποιήθηκε μετά από δύο αναβολές λόγω έλλειψης απαρτίας.

Κανένα επίπεδο, κανένα αποτέλεσμα από τη συζήτηση που έγινε επί παντός επιστητού, με επίκεντρο τις σχολικές μονάδες του δήμου, που προηγήθηκε των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Παρόντες στη συνεδρίαση και μέλη από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αρκετοί από τους οποίους συμμετείχαν στη συζήτηση σε υψηλούς τόνους κατά συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Η αντιπαράθεση δημοτικής αρχής και αντιπολιτεύσεων κινήθηκε στο γνωστό πλέον μοτίβο, με τη δημοτική αρχή να καταλογίζει στις αντιπολιτεύσεις ότι βάζουν συνεχώς εμπόδια αφού δεν θέλουν να παράγουν έργο και την αντιπολίτευση να της καταλογίζει ανικανότητα και έλλειψη προγράμματος. Όλα αυτά βέβαια σε πολύ υψηλούς τόνους, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις και τον πρόεδρο να διακόπτει τη συνεδρίαση συνολικά 5 φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, χωρίς όμως να μπορεί και να τη διευθύνει.

Σχετικά με τις σχολικές μονάδες και τα έργα που τις αφορούν -μιας και θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν το τεχνικό πρόγραμμα- η κόντρα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης
 επικεντρώθηκε στον τρόπο εγγραφής των ποσών. Η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να είναι ανά Δ.Ε. ώστε να μπορούν να προχωρήσουν με απευθείας αναθέσεις, ενώ η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν να είναι σε ενιαίο κωδικό ώστε να προχωρήσει με διαγωνισμό.
Όπως επισημάνθηκε πάντως από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, όλα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση είναι ένα σαφές μήνυμα ότι πλέον έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.
Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα, υπερψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης, παρότι η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε υπερψηφιστεί από την αντιπολίτευση δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αιτία, όπως και πέρυσι, η μη εγγραφή κωδικού και ποσού για ιδία συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στο έργο ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε, κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης έχει γίνει προσφυγή στην Επιτροπή του Άρθρου 152.
Σε ό,τι αφορά τις σχολικές μονάδες, υπήρξε πρόταση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη να δοθούν τα χρήματα ανά Δ.Ε. στα όρια των αναθέσεων και να γίνει μία επιτροπή από τις παρατάξεις, που θα συμμετέχει στον έλεγχο αυτών. Ωστόσο η πρόταση έμεινε μετέωρη και δεν μπήκε ποτέ σε ψηφοφορία με την ένταση που επικρατούσε. Αυτό που αντιπροτάθηκε από τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου ήταν να προχωρήσει το τεχνικό πρόγραμμα και όταν θα έρθει ο προϋπολογισμός να γίνει τροποποίηση για τα σχολεία.
Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ζήτησε να μάθει πόσα χρήματα έχει δώσει ο δήμος τα τελευταία χρόνια για τα σχολεία, συμπληρώνοντας πως «από τη συζήτηση διαπιστώνει κανείς ότι έχουμε μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς και δεν γίνεται συζήτηση επί της ουσίας».
Ο Δημήτρης Δριμής μίλησε για τακτική του δημάρχου να πετά την μπάλα στην εξέδρα.
Ο Σωτήρης Μπακούρος τόνισε πως «ο διάλογος πρέπει να γίνει αν θέλουμε να κάνουμε έργα στα σχολεία».
Ο Σαράντος Κουκούμης επισήμανε ότι είναι κατάντια αυτή η εικόνα για το Συμβούλιο και μόνο βαθιά θλίψη προκαλεί. «Όλοι μαζί το ίδιο σύστημα υπηρετείτε και για τα σχολεία 4 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα αν και υπάρχουν έγγραφα αιτήματα» τόνισε.
Η Μαρία Πανουσιοπούλου είπε πως τα έργα δε γίνονται με εντυπωσιασμούς και εντάσεις αλλά με διαδικασίες, «το πού θα διανεμηθούν τα χρήματα υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή. Δεν μπορεί το τεχνικό πρόγραμμα να έρχεται Μάρτιο, χρειάζεται πρόγραμμα στο δήμο».
Ο Παναγιώτης Τσαφαράς επισήμανε ότι κλήθηκαν οι γονείς χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα σχολεία: «Ρητορική της δημοτικής αρχής είναι ότι φταίει η αντιπολίτευση, μάλλον όμως ή ο χρόνος έχει τελειώσει ή τα χρήματα. Η αντιπολίτευση δεν άφησε να γίνουν έργα το 2019, το ‘20, το ‘21, το ‘22. Εμείς βάλαμε εμπόδιο να φυτευτούν λουλούδια, να μπουν κολόνες; Υπάρχει μελέτη για σχολείο που δεν έχει ψηφιστεί; Δική σας είναι η έλλειψη, δική σας η ευθύνη. Δεν φταίει η αντιπολίτευση που η ΔΑ δεν έχει φέρει τεχνικό πρόγραμμα από τον Οκτώβριο και δεν έχει ψηφιστεί».
Ο Γιάννης Μερκούρης επισήμανε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα που έχουν προτείνει υπάρχουν χρήματα και μάλιστα περισσότερα για τα σχολεία και για να δημοπρατηθούν χρειάζονται 30 ημέρες.
Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα οι αντιπολιτεύσεις επέμειναν στην εναλλακτική τους πρόταση.
Συγκεκριμένα, η Σταματία Αλεξοπούλου τόνισε ότι εμμένουν στην εναλλακτική πρόταση.
Ο Στάθης Ανδρινόπουλος ανέφερε πως τεχνικό πρόγραμμα έχουν με βάση την προηγούμενη απόφαση και κάλεσε τη ΔΑ να φέρει προϋπολογισμό, σημειώνοντας πως «η προπαγάνδα είναι άσχημο πράγμα, είναι η μισή αλήθεια».
Ο Δημήτρης Δριμής επισήμανε ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. είναι εκτελεστέες κατά τη λήψη τους. Καταλόγισε στη ΔΑ ότι δεν έχει καμία μελέτη για τα σχολεία και κοροϊδεύει τους γονείς, συμπληρώνοντας ότι εμμένουν στην αρχική εναλλακτική πρόταση που έχουν καταθέσει.
Ο Σαράντος Κουκούμης τόνισε πως «αν είχε πρόθεση η ΔΑ θα είχε εγγράψει θέμα για τα σχολεία στο Συμβούλιο, μη χρησιμοποιεί λοιπόν τον κόσμο». Και τόνισε πως καταψηφίζει τόσο την πρόταση της ΔΑ για το τεχνικό πρόγραμμα όσο και την εναλλακτική πρόταση αφού κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.
Ο Γιώργος Τσακανίκας επισήμανε ότι είναι απαράδεκτη η εικόνα του Συμβουλίου και «φταίτε εσείς κ. πρόεδρε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα ψήφισε αυτό της ΔΑ, καθώς επισήμανε πως αυτός που διοικεί έχει και την ευθύνη. Κ. Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages