ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1974 ΣΕ ΣΠΑΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΙΛΜ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1974 ΣΕ ΣΠΑΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΙΛΜ


  🎥 25 Μαρτίου 1974 - Στάση στην Κυπαρισσία. Film super 8mm

 Αρχείο Ν. Αθανασόγλου. (Ευχαριστούμε για την κοινοποίηση).

Η Κυπαρισσία είναι παραθαλάσσια κωμόπολη με λιμάνι, η οποία υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Τριφυλίας και βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Νομού Μεσσηνίας.

Πλάνα από αυτοκίνητο εν κινήσει στην καταπράσινη Μεσσηνία, καθ’ οδόν προς την Κυπαρισσία. Ένα γαϊδουράκι στην άκρη του δρόμου.

Φτάνοντας στον προορισμό μας βλέπουμε στο βάθος το όρος Αιγάλεω ή Ψυχρό, στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται αμφιθεατρικά κτισμένη η κωμόπολη και σε πρώτο πλάνο ένας ταβερνιάρης τοποθετεί τραπέζι και καρέκλες σε σημείο με υπέροχη θέα στο λιμάνι, στο Ιόνιο πέλαγος, αλλά και στην πόλη και το βουνό. Η συνοδός του κινηματογραφιστή απολαμβάνει το ούζο της, με μεζέ φέτα και ελιά στην παραλία στο γνωστό κέντρο.

Πλάνο σε δρόμο της πόλης και στάση στην κεντρική πλατεία της, όπου παιδάκια χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, καθώς η εκδρομή έγινε 25 Μαρτίου, που η Ελλάδα γιορτάζει την επανάσταση του 1821 κατά του τουρκικού ζυγού, ενώ στο φόντο δεσπόζει το κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας.

https://www.youtube.com/watch?v=-k7pUJAzSZo&feature=emb_logo

✅   Δείτε περισσότερα γι' αυτό το φιλμ:

http://159.69.215.168/aylon/dl/el/item.html?id=960

Εκείνη την εποχή η τηλεόραση ήταν πολυτέλεια με 2 κανάλια μόνο, οι φωτό της εποχής θυμίζουν ρετρό αλλά και η πλατεία που παραμένει ίδια και απαράλλαχτη....βεβαίως, βεβαίως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages