Απλήρωτοι παραμένουν κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας για την ενίσχυση των ζωοτροφών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Απλήρωτοι παραμένουν κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας για την ενίσχυση των ζωοτροφών

 


«Πόσα αμνοερίφια έχουν εισαχθεί ζωντανά και πόσα σφαγμένα;»

Απλήρωτοι παραμένουν κτηνοτρόφοι για την ενίσχυση των ζωοτροφών

Τον προβληματισμό της για την αργοπορία πληρωμής της ενίσχυσης των ζωοτροφών (μέτρο 22) εκφράζει η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Παράλληλα, όσο οδεύουμε προς το Πάσχα, οι κτηνοτρόφοι εφιστούν την προσοχή στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τα εισαγόμενα αμνοερίφια, ρωτώντας πόσα έχουν εισαχθεί ζωντανά και πόσα σφαγμένα μέχρι τώρα.

Παραμένουν απλήρωτοι

Είναι γεγονός πως μετά από τόσο καιρό και παρά τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων πως θα λάβουν την ενίσχυση όλοι οι κτηνοτρόφοι, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που παραμένουν απλήρωτοι και μάλιστα χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τα κριτήρια που είχαν θεσπιστεί». 

Έτσι, ζητούν την άμεση πληρωμή όλων των κτηνοτρόφων του μέτρου 22 καθώς και την σύντομη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυση αιγοπρόβειου και βοοειδών.

Γίνονται έλεγχοι;

Ακόμη, πλησιάζοντας το Πάσχα οι κτηνοτρόφοι θέλουν να εφιστήσουν την προσοχή των αρμοδίων για ελέγχους στα εισαγόμενα αμνοερίφια.

«Οι καιροί είναι πονηροί και οι επιτήδειοι ακόμη περισσότερο όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις», τονίζουν, υπογραμμίζοντας:  «Ρωτάμε, γίνονται έλεγχοι; Ξέρουμε πόσα αμνοερίφια έχουν εισαχθεί ζωντανά και πόσα σφαγμένα μέχρι τώρα; Έχει γίνει καταγραφή των αποθεμάτων;».

Τέλος καλούν τους καταναλωτές να προτιμήσουν και φέτος όσο μπορούν το ελληνικό αρνάκι και κατσικάκι στηρίζοντας έτσι τους Έλληνες κτηνοτρόφους και την ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages