Ο Γιάννης Μερκούρης με κριτική για τα έργα αγροτικής οδοποιίας στη Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ο Γιάννης Μερκούρης με κριτική για τα έργα αγροτικής οδοποιίας στη Τριφυλία


 Στη τελευταίασυνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας το δεύτερο θέμα τη ημερήσιας διάταξης αφορούσε τα «Έργα Αγροτικής Οδοποιίας» στο Δήμο Τριφυλίας.

Ο κ. Μερκούρης ψήφισε υπέρ στο θέμα, με τις παρατηρήσεις που ακολουθούν:

Οι διακόσιες χιλιάδες ευρώ είναι χρηματοδότηση που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή το Μάιο του 2019. Τέσσερα χρόνια τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου κοιμούνται και δεν καταφέρατε να αντιμετωπίσετε επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες(κατολίσθηση Καρυών και Σιτοχωρίου,αγροτική οδός περιοχής Ραχών,Βρυσών, Μυραίικων,Πύργου,Φλόκα, κ.ά, ). Οι άλλες 148.000 ευρώ είναι επιχορήγηση του ΥΠΕΣ από το 2021, για αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες. Πέντε χρόνια αδιαφορούσατε και φέρνετε το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Πόσες φορές σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχε τεθεί το θέμα των κατολισθήσεων; Σταματήστε να κατηγορείτε την αντιπολίτευση ότι εμποδίζει την υλοποίηση των έργων. Αυτό που σίγουρα καταφέρατε με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση είναι να γίνουν τα μισά έργα εξαιτίας των ανατιμήσεων που προέκυψαν. Σχετική η μελέτη 38/2019 με το ποσό των 200.000 ευρώ, η οποία περιελάμβανε δεκαπέντε παρεμβάσεις.

Αρκετά από τα υποέργα που περιγράφονται στη μελέτη 5/2023 είναι παρεμβάσεις εντός οικισμών, δεν είναι δηλαδή έργα αγροτικής οδοποιίας. Μέσα από το έργο της αγροτικής οδοποιίας θυμηθήκατε και τα προβλήματα των ξεχασμένων οικισμών;

Γιατί δεν εξαντλήσατε όλο το ποσό του ΚΑ για Έργα Αγροτικής Οδοποιίας; Γιατί δεν αξιοποιείτε και τις άλλες 74.400 ευρώ ; Δεν υπάρχουν ανάγκες; Δεν σας έχουν αναφερθεί από τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων; Αυτά που η Τεχνική Υπηρεσία είχε συμπεριλάβει στην 38/19 μελέτη τι απέγιναν; Σίγουρα είναι σε εκκρεμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages