Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στην Τρίπολη: Στην ατζέντα και το Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στην Τρίπολη: Στην ατζέντα και το Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι


Τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τόσο της περιόδου 2014 – 2020, όσο και της νέας περιόδου 2021 – 2027, αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγι
ώτη Νίκα, στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων και της διαχειριστικής αρχής. Στην σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη η διαδικασία δημοπράτησης του οδικού έργου Τζάνε – Καλαμάκι, στο τμήμα που αφορά στην παράκαμψη του Πεταλιδίου. 
 Ακόμα, στη συνάντηση εξετάστηκαν και επιλύθηκαν ζητήματα σχετικά με τον δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, ενώ ευοίωνες εμφανίστηκαν και οι εξελίξεις σχετικά με το έργο της 7ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Μεσσήνη – Λάμπαινα, όσον αφορά στις πρόσθετες δαπάνες που απαιτούνται. Εξ άλλου, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, περί την περίοδο του Πάσχα θα υπάρξει ανακοίνωση για επιπλέον πίστωση 7.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 για την ένίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. 
 Οσον αφορά στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έδωσε οδηγίες, εστιάζοντας κυρίως στην πλήρη ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών κάθε έργου προς ένταξη, καθώς -όπως παρατήρησε- οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στα έργα της απερχόμενης περιόδου 2014 – 2020 οφείλονταν στην συντριπτική τους πλειονότητα σε ελλιπείς μελέτες. Μάλιστα, στη σύσκεψη τονίστηκε ότι πριν την ένταξη των έργων θα υπάρξει ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου των μελετών. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ζήτησε από την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, όσον αφορά στους τεχνικούς συμβούλους που θα προσληφθούν, να προβλέπει η σχετική σύμβαση τη συνεχή παρουσία τους στην έδρα της Περιφέρειας, αλλά και την επιστημονική συνδρομή τους προς τους δικαιούχους των έργων -ιδιαίτερα μικρούς δήμους και φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages