Yδροπλάνα: Στο πρόγραμμα θαλάσσιας σύνδεσης της Πύλου με την Πάτρα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Yδροπλάνα: Στο πρόγραμμα θαλάσσιας σύνδεσης της Πύλου με την Πάτρα

 


Ούτε 40 (μόλις 38) λεπτά πτήσης θα χρειάζονται για να συνδέσουν την Πύλο με την Πάτρα, όταν όλα είναι έτοιμα και ξεκινήσουν οι δραστηριότητες των υδροπλάνων. Υπολογίζεται πως οι χρόνοι πτήσεων με υδροπλάνο από το  υδατοδρόμιο της Πάτρας με φυσιολογικές συνθήκες θα είναι:

  • Προς Αθήνα 45 λεπτά
  • Προς Κέρκυρα 55 λεπτά
  •  Προς Σπέτσες 42 λεπτά
  •  Προς Πύλο 38 λεπτά
  •  Προς Κεφαλονιά 28 λεπτά

Η εταιρεία που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης Πιστοποιητικού Κοινοτικού Αερομεταφορέα (AOC) για πτήσεις υδροπλάνων, έχει συμπεριλάβει την Πάτρα στο δίκτυο προορισμών που θα εξυπηρετεί προγραμματίζοντας να την συνδέει με τα νησιά του Ιονίου, με παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, με νησιά του Αργοσαρωνικού και άλλα νησιά όπου θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια.

Το υδατοδρόμιο Πάτρας είχε ήδη αδειοδοτηθεί από το Μάιο του 2017 κατόπιν συνεργασίας του «Οργανισμού Λιμένος Πατρών Α.Ε.» με την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».
Πριν λίγες ημέρες  πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από την Επιτροπή Υδατοδρομίων μέλη της οποίας είναι ακόμη στελέχη της Πολιτικής Αεροπορίας, του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μετά την επιθεώρηση ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, Παναγ. Τσώνης δήλωσε: « Ο ερχομός των υδροπλάνων στην πόλη θα  προσελκύσει  Έλληνες και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα».
Ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» κ. Τάσος Γκόβας ανέφερε:  « Το Υδατοδρόμιο Πάτρας, ως το κεντρικό Υδατοδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας, θα αποτελέσει τον «οδηγό» για να δημιουργηθεί εκτενές δίκτυο υδατοδρομίων στις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου για γρήγορη, ασφαλή και ευέλικτη μετακίνηση κατοίκων και τουριστών με πτήσεις υδροπλάνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages