ΤΟΕΒ – ΜΗΔΕΝΙΚΗ λύση στο χρόνιο πρόβλημα των χρεών προς τη ΔΕΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΤΟΕΒ – ΜΗΔΕΝΙΚΗ λύση στο χρόνιο πρόβλημα των χρεών προς τη ΔΕΗ
Αφημένοι στην τύχη τους βρίσκονται για ακόμα μία χρονιά οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και κατ’ επέκταση οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας της αδυναμίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δ
ώσει λύση στο βαθύ αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει λόγω χρεών τους προς τη ΔΕΗ. Πρόεδροι ΤΟΕΒ κάνουν λόγο για εμπαιγμό και αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία επί της ουσίας δεν στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, στερώντας από τους παραγωγούς το δικαίωμα στην άρδευση των καλλιεργειών τους.

Αντιθέτως, όπως αναφέρουν, καμία από τις υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για εξεύρεση λύσης δεν υλοποιήθηκε, φτάνοντας οι ΤΟΕΒ και φέτος στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν και πέρυσι τέτοια εποχή και, φυσικά, σε ακόμα πιο δυσχερή θέση, λόγω της σημαντικής αύξησης του ενεργειακού κόστους. Πριν από δέκα ημέρες, η ΔΕΗ απέστειλε τελεσίγραφα προς τους ΤΟΕΒ Πελοπίου και Β΄ Πύργου για παύση παροχής ρεύματος σε αντλιοστάσια, με καταστροφικές συνέπειες για τους παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε διαδικασία φύτευσης, αφού ορισμένες περιοχές βάζουν πρώιμες καλλιέργειες.

Όπως επισημαίνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πελοπίου, Νίκος Μπακοβασίλης, η κατάσταση όχι μόνο έχει φτάσει στο απροχώρητο, αλλά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού δεν έχει γίνει το παραμικρό για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων χρεών.

«Δεν ζητάμε να μας διαγράψουν τα χρέη. Ρύθμιση με δόσεις ζητάμε για να εξοφληθούν τα χρέη. Και να κοπούν οι παράλογοι τόκοι. Δυστυχώς, δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα των αγροτών. Ενώ παίρνουν μέτρα για το καλάθι της νοικοκυράς και άλλα τόσα επιδόματα, τους αγρότες, που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα, τους έχουν στο περιθώριο.

Εκατοντάδες στρέμματα θα μείνουν ακαλλιέργητα εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Οι κυβερνώντες θέλουν να μας έχουν υποχείρια. Να τους έχουμε πάντα ανάγκη για να τους ψηφίζουμε. Δεν το αξίζει όλο αυτό ο αγρότης», δηλώνει φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πελοπίου.

Στα ύψη το ρεύμα

Όπως εξηγεί ο κ. Μπακοβασίλης, το 2022 η ΔΕΗ ήρθε στον Οργανισμό 470.000 ευρώ, ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά ήταν 250.000 ευρώ. «Για να καταφέρει ο ΤΟΕΒ να πληρώσει τα ποσά του ρεύματος, θα πρέπει οι αγρότες να πλήρωναν 100 ευρώ το στρέμμα. Είναι αδύνατον να πληρώσουν τέτοια ποσά οι αγρότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages