ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ


ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι κτηνοτρόφοι της Τριφυλίας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των ζωοτροφών που πλέον καθιστούν ασύμφορες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Για το θέμα αυτό παρενέβη στο πρωινό δρομολόγιο του παλμός 90,5 ο εκπρόσωπος της ένωσης Κτηνοτρόφων Ελλάδος Κώστας Γυφτάκης που κατάγεται από την Τριφυλία. Για πολλοστή φορά τόνισε ότι με μαθηματική ακρίβεια η κτηνοτροφία στη Μεσσηνία έχει περιέλθει στα όριά της. Διευκρίνισε ότι λόγω της αύξησης των πρώτων υλών που εκτόξευσαν τις τιμές των ζωοτροφών στα ύψη, το ενεργειακό κόστος και τις κτηνοτροφικές μονάδες λόγω του ρεύματος, το κόστος των μεταφορών, αλλά και τα έξοδα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι οδηγούν στο να καταστούν πλέον οι εκμεταλλεύσεις ζημιογόνες για τους ίδιους αλλά και τους καταναλωτές.

Υπογράμμισε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν ζητήσει κατώτερη τιμή του γάλακτος πέρα από το 170 επικρατήσει στην αγορά και το οποίο θα αυξηθεί, αναφέροντας ότι η επάρκεια γάλακτος στην Ελλάδα είναι μικρότερη από τις ποσότητες που προσφέρονται στην αγορά με αποτέλεσμα να εισάγεται γάλα από βαλκανικές χώρες.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των αμνοεριφίων οι κτηνοτρόφοι έχουν ζητήσει το ελάχιστο ποσό των 10 € το κιλό επομένως το κατανοώ ότι θα φτάσει πάνω από 14 με 15 € καθώς τα έξοδα είναι υπέρογκα με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τις μονάδες τους λόγω κόστους. Μίλησε για μηδενική πλέον υποστήριξη από την πολιτεία η οποία δυστυχώς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/56A6SnBwXfU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages