ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 


Οι δημιουργικές… ανησυχίες στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό ξεκίνησαν και πλέον θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ολοένα και πιο έντονα στην πορεία προς τις εξελίξεις και τις κάλπες, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Στο… κυνήγι των προθέσεων και των επιδιώξεων σε προσκήνιο και παρασκήνιο πολλά είναι εκείνα που εξελίσσονται με αποκαλυπτικές τις αναφορές του Νίκου Μπελογιάννη στον σχολιασμό για τα τεκταινόμενα στην παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΠΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στο δήμο Καλαμάτας το κεντρικό δίπολο που δημιουργείται έχει τον πυρήνα του νυν Δημάρχου του Θανάση Βασιλόπουλου και του Βασίλη Τζαμουράνη. Από τη μία ως ο κύριος παράγοντας του αυτοδιοικητικού “παιχνιδιού” ο Δήμαρχος Καλαμάτας και με το “momentum” των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων και με την δράση του, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δρομολογεί την πρότασή του με δυναμικό τρόπο.

Η ΤΑΣΗ… ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Από την άλλη ο Επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” βγήκε μπροστά και προτάσσει την δική του υποψηφιότητα ως εκείνη που γύρω της θα συσπειρωθούν και άλλες δυνάμεις. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST ετοιμάζεται επιστολή από την παράταξη Κοσμόπουλου που ουσιαστικά θα είναι στην κατεύθυνση των όσων πρόσφατα εξέφρασε δημόσια ο κ. Τζαμουράνης (αυτήν φαίνεται να μην την υπογράφει ένα στέλεχος) κάτι που προϊδεάζει πιθανότητα για εξελίξεις κοινής συμπόρευσης στο αμέσως επόμενο διάστημα. Άλλωστε ο κ. Τζαμουράνης είχε μιλήσει για έναν “διάλογο με θετικά αποτελέσματα”. Στην εξίσωση αυτή μοιάζει να προστίθεται και η παράταξη Μάκαρη.

Ανάμεσα σε αυτά θα πρέπει να σημειωθεί πως μοιάζει να απομακρύνεται η υποψηφιότητα του Ανδρέα Καραμπίνη, ενώ η περίπτωση της υποψηφιότητας Μπουζιάνη… κάπως κινείται, χωρίς να αποκλείεται τίποτε στο τέλος, ακόμη και μια ενδεχόμενη συμπόρευση με Τζαμουράνη, όπως σχολίασε ο Ν. Μπελογιάννης.

ΠΡΟΣΩΠΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Στην Περιφέρεια τα πράγματα μοιάζει να ξεκαθαρίζουν μετά τις δηλώσεις Νίκα πως δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως η ΝΔ κινείται ήδη δυναμικά και έχει “κλειδώσει” ένα πρόσωπο-έκπληξη με περγαμηνές και μεγάλη δυναμική που θα δώσει άλλον… αέρα στην αυτοδιοίκηση. Κάτι που θα σηματοδοτήσει και την μεγάλη αλλαγή που θέλει να δώσει ακόμη και στην αλλαγή κατεύθυνσης και οράματος για την επόμενη μέρα στην Πελοπόννησο. Η παρουσία Νίκα δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και κεντρικά όπως σημείωσε ο Ν. Μπελογιάννης με μια θέση Γενικού Γραμματέα εφόσον η ΝΔ συνεχίσει να είναι κυβέρνηση και μετά τις εκλογές.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισορροπία ωστόσο ενδεχόμενα διαφοροποιηθεί από τα όσα το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να προκρίνει στο πεδίο των διαβουλεύσεων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που δεν αποκλείεται στο τέλος να συγκεντρώσει -ως μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα- και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και, τότε να αλλάξουν πολλά. Ο λόγος όπως σημείωσε ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST γίνεται για ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό, με κύρος και γνώσεις, ικανό να συσπειρώσει τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και να διαμορφώσει -προερχόμενο μάλιστα από τη Μεσσηνία- μια σημαντική συνθήκη και μια πρόταση ικανή να παίξει ρόλο πρωταγωνιστή στο περιφερειακό σκηνικό.

Ο ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΥΝΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Από την άλλη στην κεντρική σκηνή το ενδιαφέρον πέφτει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ μια και τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια σχετική διεργασία και όπως αποκάλυψε ο Νίκος Μπελογιάννης ήδη “κλειδωμένες” για το ψηφοδέλτιο είναι οι τρεις θέσεις των γυναικών. Για τις υπόλοιπες 4 -όπως είπε- έχει “κλείσει” η υποψηφιότητα του Περικλή Ξηρογιάννη (πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Καλαμάτας) και παίζουν τα ονόματα του Μενέλαου Γερονικολού, του Γιάννη Πάζιου, του Π. Αλευρά, του Γ. Διονυσόπουλου κ.ά. Όλα φυσικά θα φέρουν την “υπογραφή” του Νίκου Ανδρουλάκη και το “ψιλό κόσκινο” της ανανέωσης που σηματοδοτεί σε κάθε επίπεδο με τις κινήσεις του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πέρα από αυτά ενδιαφέρον είχαν στον όλο σχολιασμό και τα όσα σχετίζονται με τις δράσεις για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις στην Καλαμάτα που πρέπει να διαχυθούν περισσότερο και να γνωρίζουν οι πολίτες την σημαντική πρόκληση και την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά τους, όπως και τα ζητήματα της Περιφέρειας με τα όσα σχετίζονται με τα… άλλα κόλπα Νίκα σχετικά με την τεχνική έκθεση που “παρήγγειλε” για την ΜΠΕ του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας, που δεν πάει τελικά στο ΠΕΣΥ, αλλά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προξενώντας πολλά ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages