ΣΟΚ: 147 ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΣΟΚ: 147 ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ!


Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής υλοποίησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας τις προηγούμενες μέρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κυπαρισσίας
.

Τα συμπεράσματα είναι απογοητευτικά, καθώς σε αρκετά παιδιά εντοπίστηκαν προβλήματα σε δόντια και στα ούλα, σε κάποια η στοματική υγιεινή ήταν ελλιπής, ενώ κάποια δήλωσαν οτι είχαν να επισκεφτούν οδοντίατρο πάνω από 5 χρόνια(!), γεγονός που σοκάρει αν σκεφτεί κανείς τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η έλλειψη οδοντιατρικής φροντίδας, ιδιαίτερα σε τόσο μικρές ηλικίες, που τα δόντια είναι υπό διαμόρφωση, και προβλήματα όχι μόνο στα δόντια τους αλλά και στην υγεία των παιδιών αυτών.

ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Όπως μας δήλωσε στο MessiniaLive η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Γεωργία Θεοδωροπούλου: “Εξετάστηκαν 147 παιδάκια στην Κυπαρισσία. Εντοπίστηκαν πολλά προβλήματα όπως ουλίτιδες, τερηδόνες. Γενικά η στοματική υγιεινή του στόματος των παιδιών σε πολλές περιπτώσεις ήταν ελλιπής και αρκετά παιδιά που ρωτήθηκαν, είχαν πάνω από 5 χρόνια να επισκεφτούν τον οδοντίατρο. Οι οδοντίατροι – μέλη του Συλλόγου μας εξήγησαν στους γονείς ότι μπορούν να επισκέπτονται τους οδοντιάτρους του Γ.Ν. Κυπαρισσίας για τη φροντίδα των δοντιών των παιδιών τους με μηδενικό κόστος”.

 

ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ “Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας ξεκίνησε το 2019 μία εκστρατεία ανάδειξης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σπουδαιότητα της στοματικής υγείας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης υγείας του ανθρώπου. Η καμπάνια περιλαμβάνει ενημέρωση για θέματα στοματικής υγείας από οδοντιάτρους – μέλη του Ο.Σ. Μεσσηνίας σε όλη τη Μεσσηνία και ξεκίνησε επίσημα την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 από τη μονάδα 120 ΠΕΑ της Πολεμικής Αεροπορίας. Λόγω πανδημίας, όμως, αναβλήθηκε η ενημέρωση που είχε προγραμματιστεί και σε άλλους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages