ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ: «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ: «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

 


Την εκτίμηση ότι η κοινωνία βιώνει μια βαθιά κρίση που έχει παράπλευρες απώλειες αλλά κυρίως πολλαπλές αιτίες επιβεβαίωση μιλώντας αποκλειστική του συνέντευξη ένας κορυφαίος άνθρωπος της δημοσιογραφίας και του πνεύματος που άφησε ανεξίτηλα το αποτύπωμα του στην χώρα μας.

Μιλώντας στην εκπομπή πρωινό δρομολόγιο την Ιωάννη Μποζίκα ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Σόμπολος αναφέρθηκε στις γενεσιουργές αιτίες της εγκληματικότητας αλλά και της αύξησης της ενδοοικογενειακής βίας που βιώνει δυστυχώς και η Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια. Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα εγκληματικότητας εκτίμησε ότι έχει μεταφερθεί πλέον στην ελληνική περιφέρεια με τρανά παραδείγματα την εξάρθρωση συμμοριών από την ελληνική αστυνομία. Ωστόσο η εγκληματικότητα αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο δυστυχώς διογκώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά είναι τεχνολογία βοηθά έτσι ώστε οι διωκτικές αρχές να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από το οργανωμένο έγκλημα.

Μάλιστα έγινε ιδιαίτερα αναφορά στα περιστατικά που βίωσε η περιοχή της Κυπαρισσίας με τη δολοφονία μέρα μεσημέρι επιχειρηματία στο κέντρο της πόλης κοντά στην κεντρική πλατεία, αλλά και στην υπόθεση της ρουμάνας που τσιμεντώθηκε στην άνω πόλη από το σύζυγό της.

Σε ό,τι αφορά το ακανθώδες θέμα της ενδοοικογενειακής βίας η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Πελοπόννησο και στην Μεσσηνία ήταν απόλυτος. Η αύξηση της βίας μέσα στο θεσμό της οικογένειας έχει τις ρίζες της σε πολυμορφικούς παράγοντες πέρα από την οικονομική κρίση που βιώνει τα νοικοκυριά αλλά και τα όσα έχουν βιώσει οι έλληνες μέσα σε μια δεκαετία από τα μνημόνια και από τις περικοπές μισθών και συντάξεων αφήνοντας έτσι και οικονομικό αποτύπωμα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτού του είδους η ίδια αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα της στα παιδιά μιας οικογένειας στα οποία δημιουργούνται ψυχικά τραύματα. Επισήμανε ότι δεν είναι κατακριτέο είναι γείτονες οι φίλοι παρατηρήσουν τέτοια ακούσματα σε μία οικογένεια καλό να το αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές προκειμένη κατάσταση να μην εκτροχιαστεί περισσότερο. 

ΔΕΙΤΕ KYPARISSIA TV VIDEO:https://youtu.be/GhB_uVT3sF0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages