ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΛΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΛΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

 


Ακόμη και με μικρό κυματισμό προκαλούνται μεγαλύτερες ζημιές

Κάθε μέρα που περνά, ακόμα και με μικρής έντασης κυματισμό, προκαλούνται μεγαλύτερες ζημιές στον ιστορικό μόλο, που κατασκευάστηκε με τη σημερινή του μορφή το 1876, στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής, ύστερα από το «ξήλωμα» που προκάλεσε ο έντονος κυματισμός στις 29 και 30 Νοεμβρίου, αλλά και την 1η Δεκεμβρίου 2021.
Τότε, όπως είχαμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ, η μανία των νερών του κυματισμού ήταν τέτοια που προκλήθηκαν ζημιές στη βάση και τα θεμέλια της εξωτερικής πλευράς του μόλου, με συνέπεια τα νερά να «περνούν» αποκάτω και να «ξηλώνουν» περί τα 15 τ.μ. του δαπέδου της προβλήτας, που είναι κατασκευασμένη με πέτρες μεγάλου βάρους.
Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώναμε: «Για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην υποστεί ολική καταστροφή ο ιστορικός μόλος που έμεινε όρθιος επί 145 χρόνια, απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις θωράκισης στην εξωτερική του πλευρά ώστε σε ενδεχόμενη επανάληψη του φαινομένου, έστω και μικρότερης έντασης, ο κυματισμός να μην προκαλέσει περαιτέρω συνέπειες και, βεβαίως, να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης και στερέωσης του πέτρινου δαπέδου μόλου στην εσωτερική του πλευρά.
Θα είναι κρίμα και άδικο ο μόλος της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών, που στέκεται όρθιος επί 145 χρόνια, να καταστραφεί από αμέλεια υπευθύνων και αρμοδίων Αρχών και υπηρεσιών».
Δυστυχώς, όπως ανέφεραν στο “Θ” κάτοικοι της Αγίας Κυριακής, παρότι έχουν παρέλθει περίπου τρεις μήνες από την κακοκαιρία, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για αποκατάσταση των ζημιών και θωράκιση του ιστορικού μόλου…
 
 
 
 


Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages