ΦΩΤΙΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΦΩΤΙΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 


ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα για τους οδηγούς έχει προκαλέσει η αλματώδη αύξηση στην  αγορά των καυσίμων στην χώρα και την Μεσσηνία αλλά και στην Τριφυλία, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους πρατηριούχους. Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν συνεχή αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να «αγγίζει», ή και να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην πλατφόρμα του υπουργείου Aνάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο http://www.fuelprices.gr, καταγράφεται ότι η υψηλότερη τιμή για την αμόλυβδη 95 οκτανίων στη Μεσσηνία αγγίζει τα 2,105 ευρώ/λτ και η χαμηλότερη τα 1,822 ευρώ/λτ. Αντίστοιχα, η υψηλότερη τιμή για το πετρέλαιο κίνησης αγγίζει τα 1,849 ευρώ/λτ. και η χαμηλότερη τα 1,522 ευρώ/λτ. ενώ αρκετά πρατήρια πλέον μιλούν για μειωμένη κίνηση.

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, το 2022 διαφαίνεται δυσοίωνο τόσο για τους ίδιους όσο και για τους καταναλωτές. Αν συνεχιστεί το ράλι ανόδου ως την άνοιξη τότε η τιμή θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο...

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία εμφανίζει αυξητική τάση, φτάνοντας σε επίπεδα αρνητικών ρεκόρ των τελευταίων 7-8 ετών. Οι παγκόσμιες αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία στην χώρα μας, είναι τα κύρια αιτία της «εκτόξευσης» στην τιμή αμόλυβδης, πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και στην Μεσσηνία», σύμφωνα με τους πρατηριούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages