ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Απεβίωσε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από το Αρλιγκτον Μασαχουσέτης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Απεβίωσε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από το Αρλιγκτον Μασαχουσέτης

 

Ο αείμνηστος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FAGGAS FUNERAL HOME
Ο αείμνηστος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FAGGAS FUNERAL HOME


Επιμέλεια: Θεόδωρος Καλμούκος

ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΣΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ-(AMΠΑΤΖΗ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ο εκλιπών Παναγιώτης Γιαννόπουλος του Ιωάννη και της Γεωργίας ήταν πρώτος ξάδελφος εκ πατρός με τον αείμνηστο Παναγιώτη Γιαννόπουλο του Ηλία, τ. διοικητικού διευθυντή γ. Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και πρώτος ξάδελφος εκ μητρός με τον αείμνηστο Παναγιώτη Τσάκο, πρώην Δήμαρχο Κυπαρισσίας! 

Ο θεός να τον αναπαύσει!

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από το Αρλιγκτον της Μασαχουσέτης έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Ο αείμνηστος γεννήθηκε στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας στις 28 Ιουνίου του 1929 εκ γονέων Ιωάννη και Γεωργίας Γιαννοπούλου. Πέρασε την παιδική και νεανική του ηλικία στην Κυπαρισσία με τους γονείς και τους τρεις αδελφούς του τον Διονύση, τον Ανδρέα και τον Θανάση, περιμένοντας να περάσει η Γερμανική Κατοχή. Οταν τελείωσε ο πόλεμος ο αείμνηστος Παναγιώτης μετακόμισε με την οικογένειά του στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αθηνών όπου νυμφεύθηκε την αγαπημένη του σύζυγο Αννα Καλαϊτζή από το Γεωργίτσι της Σπάρτης Λακωνίας και απόκτησαν δύο παιδιά, τον Ιωάννη και τη Γεωργία.

Εργάσθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων επί 23 χρόνια. Το 1966 ο αείμνηστος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο «Χριστόφορος Κολόμβος» και εγκαταστάθηκαν στη Βοστώνη όπου ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις εστιατορίων, ενώ διετέλεσε επί πολλά χρόνια διευθυντής του ελληνικού εστιατορίου «Ακρόπολις» στο Κέμπριτζ μέχρι την ημέρα της συνταξιοδότησής του το 1992. Σημειώνεται ότι το εστιατόριο «Ακρόπολις» ήταν ο τόπος συνάντησης και αναφοράς των ομογενών τόσο από την πόλη της Βοστώνης, όσο και από τις πόλεις Κέμπριτζ, Σόμερβιλ, Αρλιγκτον, Μπέρλιγκτον, Λέξιγκτον, ενώ πολλοί καθηγητές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Harvard το οποίο ήταν σε κοντινή απόσταση από το «Ακρόπολις» ήταν τακτικοί πελάτες.

Έχαιρε της γενικής  αγάπης και εκτίμησης από την Ομογένεια της Βοστώνης διότι υποδεχόταν όλους στο εστιατόριο «Ακρόπολις» με χαμόγελο, ζεστασιά και έναν καλό λόγο, ενώ η περιποίησή του ήταν αμίμητη. Ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση έκανε σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής που πήγαιναν κατά παρέες ιδιαίτερα τα Σαββατόβραδα για να απολαύσουν γνήσια ελληνικά εδέσματα και γλυκά.

Η Εξόδιος Ακολουθία του τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης και ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο Forest Hill Cemetery στο Τζαμέικα Πλέιν Μασαχουσέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages